Новини

Тимошенко через мережу підкупу виборців могла отримати сім мільйонів голосів – політолог

Тимошенко через мережу підкупу виборців могла отримати сім мільйонів голосів – політолог

Завдяки організованій депутатом від партії “Батьківщина” Валерієм Дубілем та російськими політтехнологами мережі, кандидат у президенти Юлія Тимошенко  могла отримати 7 мільйонів голосів.

Про це в ефірі “Прямого” розповів політолог Олександр Палій.

“Ця історія з підкупом надзвичайно серйозна. Ми бачили докази, які були надані СБУ, прокуратурою і Державним бюро розслідувань. Ми побачили, що є платіжки, є розпис, підписи, є конкретні люди, які отримували ці гроші. Більше того, частина цих людей, які керували мережами підкупу, є мешканцями і уродженцями Росії. І, виявляється, вони працювали на території України з 2014 року. Уявіть собі, йшла війна, а піарники працювали, запрошені одним із депутатів від “Батьківщини”, працювали з Тимошенко ті ж люди, які працювали раніше з Жириновським, а також у кампанії Путіна. І, більше того, лідерка “Батьківщини” ставила цих людей стояти на її з’їзді серед солдатів”, – сказав політолог.

Також Палій зазначив, що завдяки організованій депутатом Дубілем та російськими політтехнологами мережі, Тимошенко дійсно могла отримати 7 мільйонів голосів.

“Мені здається, що це якийсь цинізм вищої міри. Адже люди, які робили вибори Путіну і Жириновському, зараз роблять вибори Тимошенко. Але, крім цього також є факт, про який говорять правоохоронці: вся ця мережа складалася не тільки з 5 тисяч людей, які платили, які повинні були сплачувати, але й з 680 тисяч людей, кожен з яких мав привести ще десятьох. Уявіть собі обсяг цієї мережі. Це дійсно третина всіх виборців. 30% голосів, тобто 7 мільйонів з 20, Тимошенко могла отримати просто так”, – наголосив експерт.

Нагадаємо, Олександр Палій в ефірі “Прямого” розповів, що у спробі підкупу кандидата в президента Юрія Тимошенка прослідковується пряма зацікавленість лідерки “Батьківщини” Юлії Тимошенко.

Раніше “Прямий” повідомляв, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав суми, які російські політтехнологи планували витратити на перемогу Тимошенко.

Читайте також: “Нам дали по 90 гривень”: Тимошенко провела проплачений мітинг за імпічмент президенту.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.