Таємниця оголеної Мони Лізи. Вчені знайшли автора знаменитої картини

Арт-експерти, можливо, вирішили загадку, над якою  працювали багато років: чи належить малюнок оголеної жінки, разюче схожої на знамениту Мону Лізу, перу Леонардо да Вінчі.


Як повідомляє CNN, після ретельних досліджень арт-експерти з Центру досліджень і реставрації Франції (C2RMF) визначили, що малюнок, виконаний вугіллям, відомий як Монна Ванна або Оголена Мона Ліза був намальований у студії Леонардо да Вінчі і, можливо, він є роботою самого майстра, передає НВ. 

Раніше вважалося, що малюнок малювали учні да Вінчі.

Експерти центру виявили, що велика частина роботи була виконана лівшею, а цей факт підтверджує теорію, що її малював сам да Вінчі.

Матьє Дельдік, куратор Condé Museum, в якому малюнок зберігається з 1862 року, сказав у своїй заяві, що аналіз виявив «багато нових елементів», в тому числі «сліди того, що він був намальований лівою рукою».

«Є велика ймовірність того, що Леонардо намалював більшу частину малюнка, – сказав Дельдік, – Це робота дуже високої якості виконана великим художником. Майже напевно це чернетка великої картини».

У червні Монна Ванна стане головним експонатом виставки в Condé Museum в Шантійї, що на півночі Франції, присвяченої 500-річчю від дня смерті да Вінчі в 1519 році.

Post a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *