ГоловнаПолітика

Гладковський-молодший подав до суду на журналіста Бігуса

Позов надійшов до суду 4 березня і стосується захисту честі та гідності Ігоря Гладковського.

Гладковський-молодший подав до суду на журналіста Бігуса
Игорь Гладковский
Фото: tyzhden.ua

Син колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор подав до суду на журналіста Дениса Бігуса.

Про це йдеться в порядку справ на сайті Подільського районного суду Києва.

Відзначають, що позов надійшов до суду 4 березня і стосується захисту честі і гідності Ігоря Гладковського. Відповідачами є керівник програми "Наші гроші" Денис Бігус і журналіст-розслідувач Леся Іванова.

Справу розглядатиме суддя Володимир Гребенюк.

Нагадаємо, 25 лютого журналісти програми "Наші гроші" повідомили, що син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський був безпосереднім учасником мільйонних схем розкрадання в оборонному комплексі. За інформацією журналістів, Гладковський-молодший разом з партнерами організував приблизно в 2015 році поставки контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну "Укроборонпром" знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

Президент Петро Порошенко звільнив Гладковського з РНБО. При цьому він заявив, що звільнення з посади - це не визнання провини Гладковського і не вирок.

Держконцерн "Укроборонпром" і Гладковський заявили, що мають намір подати позов до суду проти журналістів програми "Наші гроші" про захист честі і гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram