ГоловнаПолітика

НАБУ затримало діючого і колишнього директорів "Спецтехноекспорту"

Їх, а також ще трьох екс-співробітників підприємства підозрюють у розтраті $2,2 млн.

НАБУ затримало діючого і колишнього директорів "Спецтехноекспорту"
Передача модернизированых самолетов Ан-32 ВВС Индии.
Фото: mil.in.ua

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали діючого і колишнього директорів ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт", який входить до складу держконцерну "Укроборонпром", за підозрою в розтраті $2,2 млн.

Про це повідомила прес-служба НАБУ у Фейсбуці.

Затримання відбулося в понеділок, 4 березня.

Прес-служба САП повідомила, що загалом затриманих п'ятеро.

Вони можуть бути причетні до організації злочинної схеми розкрадання коштів, яка завдала 55,5 млн гривень збитків державному підприємству "Завод 410 цивільної авіації". Підозрюваним інкримінують ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.5 ст.191, ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

За даними слідства, під час виконання контракту "Заводу 410 ЦА" з Міністерством оборони Індії "Спецтехноекспорт" залучив компанію з ОАЕ як фінансового посередника. Її послуги були фіктивними, але в 2015 році вони обійшлися "Заводу 410 ЦА" у 2,2 млн доларів.

Нагадаємо, восени 2017 року повідомляли, що співробітники Генеральної прокуратури та Державної фіскальної служби провели обшуки в керівників держпідприємства "Спецтехноекспорт" у справі про розтрату 198 млн гривень шляхом їх виведення через фіктивні підприємства і вилучили в директора підприємства 120 тис. доларів.

У червні минулого року директор "Спецтехноекспорту" Павло Барбул пішов у відставку.

"Спецтехноекспорт" входить у концерн "Укроборонпром", його основним видом діяльності є експортно-імпортні відносини на світовому ринку озброєнь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram