Новини

Це відображення політичної старості – експерт про обіцянку Тимошенко повернути виборцям втрачені заощадження

Це відображення політичної старості – експерт про обіцянку Тимошенко повернути виборцям втрачені заощадження

Обіцянка кандидата у президенти від партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко повернути людям втрачені заощадження є відображенням політичної старості та неповаги до виборців.

Таку думку ефірі “Прямого” висловив економічний експерт Борис Кушнірук.

“Коли пані Тимошенко пообіцяла за два роки погасити всі борги за знецінені заощадження, які на той час складали 132 млрд грн, то це було очевидно неможливо, тому що бюджет України складав 230 млрд грн на рік. За таких умов витрачати половину бюджету на погашення заборгованостей неможливо. Тобто, це була заздалегідь неправда поєднана з відвертим непрофесіоналізмом. Якщо людина вже бреше, то треба робити це більш якісно. А по факту було заплачено лише половині людей, які мали знецінені заощадження. їм заплатили по 1 тисячі гривень. На це було витрачено 6 млрд грн”, – сказав експерт.

Також Кушнірук зазначив, що надання схожих обіцянок зараз, у 2019 році, свідчить про спробу обдурити людей так, як це було зроблено раніше.

“За підсумками 2009 року – тобто після двох років правління Тимошенко – Україна набрала 24 млрд дол. боргів, які повісили на шию всьому українському народу. Тому зараз, коли схожа обіцянка знову звучить, це виглядає доволі кумедно, оскільки це своєрідне відображення політичної старості. Тимошенко намагається обдурити людей так, як вона це вже колись зробила”, – зауважив експерт.

Зокрема Кушнірук зазначив, що подібні обіцянки, окрім іншого, свідчать про неповагу кандидата у президенти до виборців.

“Якщо кандидат у президенти вважає виборців дурнями, які мають вірити в те, що президент буде вирішувати питання, які не відносяться до зони його відповідальності, то такий кандидат не поважає своїх виборців і впевнений, що може їм збрехати, обіцяючи те, що не відноситься до його повноважень”, – наголосив він.

Нагадаємо, політолог Олександр Палій в ефірі “Прямого” розповів, що лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко заради потрапляння до другого туру президентських виборів вирішила скористатися старими напрацюваннями і вдатися до будь-якого популізму.

Зазначимо, народний депутат, голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв опублікував деталі про росіян зі схеми підкупу виборців, в якій фігурують нардепи з фракції “Батьківщина” Юлії Тимошенко – Валерій Дубіль та Руслан Богдан.

Правоохоронці 21 лютого провели більше 30 обшуків у декількох регіонах України за ознаками створення злочинної організації, яка намагалась створити “виборчі піраміди” для впливу на волевиявлення українців.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.