ГоловнаПолітика

Садовий знімається з виборів на користь Гриценка

Мер Львова визнав, що не зможе стати президентом 2019 року.   

Садовий знімається з виборів на користь Гриценка
Фото: Маркіян Лисейко

Мер Львова Андрій Садовий вирішив зняти свою кандидатуру з виборів президента на користь Анатолія Гриценка.

Про це він оголосив 1 березня.

"У нас є шанс вибрати українського й антикорупційного президента. Тому я відкликаю свою кандидатуру з виборів президента й оголошую про підтримку на виборах на пост президента Анатолія Гриценка. На початку наступного тижня ми підпишемо угоду", - заявив Садовий.

У публічній угоді, за його словами, буде прописано спільні позиції щодо армії, безпеки, політики щодо окупованих територій і інші моменти.

Водночас Садовий заявив, що його партія "Самопоміч" повинна стати основою, яка об'єднає демократичні сили на парламентських виборах восени 2019 року і місцевих виборах у 2020 році. "Демократичні сили разом повинні перемагати на парламентських і місцевих виборах", - заявив він.

Мер Львова визнав, що його застава під час реєстрації кандидатом у президенти автоматично згорає. "Може, їх через бюджет витратять на підкуп бабусь", - пожартував Садовий.

Нагадаємо, Садовий був висунутий на вибори президента від партії "Самопоміч", але його рейтинги з самого початку виборчої кампанії були нижчими, ніж у Гриценка.

Садовий народився у Львові в 1968 році. Закінчив Львівську політехніку і Академію державного управління при президенті України.

З 2006 року є мером Львова, очолює політичну партію "Самопоміч". У 2015 році на чергових місцевих виборах його підтримали понад 61% виборців Львова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram