Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Обшуки щодо підкупу виборців проводили у Хмельницькій та Івано-Франківській областях — ДБР

Правоохоронці 21 лютого, окрім Запорізької області, провели низку обшуків щодо можливого підкупу виборців також у Хмельницькій та Івано—Франківській областях. Про це в ефірі Громадського повідомила прес—секретарка ДБР Ярина Петруша.

На питання, у яких регіонах тривали обшуки, окрім Запорізької області, вона відповіла

«Власне, це Хмельницька область та Івано-Франківська. Інша інформація буде оприлюднена на сайті ДБР пізніше, після того як буде відома інформація про вилучені матеріали в ході обшуків», — сказала Петруша.

Вона додала, що обшуки проводились за підозрою у створенні злочинної організації мета якої — масовий підкуп виборців та фальсифікація результатів виборів — ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 21 лютого силовики провели обшуки у низці регіонів України. Зокрема, у Запорізькій області співробітники СБУ та Державного бюро розслідувань провели обшуки за місцем проживання співробітника штабу «Батьківщини».

Згодом заступник голови СБУ Віктор Кононенко під час брифінгу заявив, правоохоронці проводять у низці регіонів України більше 30 обшуків для недопущення створення так званих «виборчих пірамід». Він наголосив, що в жодному партійному офісі обшуки не проводили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ  Вибори президента України 2019:  Хто у нас кандидати?

31 грудня в Україні  розпочалася передвиборча кампанія  виборів президента-2019. Голосування у першому турі виборів президента України відбудеться з 8:00 до 20:00 31 березня. Офіційні результати голосування українців мають оприлюднити не пізніше 10 квітня.