Новини

Помер герой легендарної фотографії “Поцілунок на Таймс-Сквер”

Помер герой легендарної фотографії “Поцілунок на Таймс-Сквер”

Американський ветеран Джордж Мендонса, який став відомим завдяки знімку, де він цілує дівчину в День перемоги над Японією, помер у віці 95 років.

Про це його донька повідомила NBC News.

Мендонса пішов з життя 17 лютого в будинку для людей похилого віку міста Мідлтаун в штаті Род-Айленд. За словами доньки, причиною смерті стала гостра серцева недостатність.

Ветеран трохи не дожив до дня народження: 19 лютого йому б виповнилося 96 років.

Журналісти зняли поцілунок моряка і медсестри 14 серпня 1945 року на Таймс-Сквер у Нью-Йорку. В той день президент США Гаррі Трумен оголосив про перемогу над Японією, після чого американці заполонили вулиці. Серед тих, хто вийшов святкувати, була 21-річна помічниця стоматолога, медсестра Грета Циммер Фрідман. У якийсь момент до неї підійшов раніше невідомий їй 22-річний Мендонса і поцілував. Фахівці за допомогою системи розпізнавання осіб пізніше підтвердили, що героями знімка стали саме ці двоє.

Знімок з матросом і медсестрою, яку зробив фотожурналіст Life Альфред Ейзенштадт, став одним з найголовніших символів закінчення Другої світової війни. У нього є кілька назв, в тому числі “Поцілунок на Таймс-сквер”.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.