18–20 лютого українці всього світу відзначатимуть День Героїв Небесної Сотні – день вшанування учасників Революції Гідності та пам’яті загиблих Героїв. В наші історії є нові Герої, ті хто не повернувся з вулиць Інституцької та Грушевського, Маріїнського парку, поранені і ті, хто ризикуючи власним життям витягував побратимів з під куль, усі небайдужі, які робили все, що могли, без кого Майдан міг не відбутися.

18 лютого 2019 року о 14.00 у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться історична година до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні. Для участі та спілкування запрошуємо учасників Революції Гідності, небайдужих лучан, представників засобів масової інформації. Під час заходу присутні переглянуть виставу ” Мій тато став зіркою”, яка підготовлена юними акторами творчої студії Наталії Журавльової. Це зворушлива оповідь маленької дівчинки, батько якої загинув на Майдані, автор Галина Кирпа.

У Волинському краєзнавчому музеї частина експозиції присвячена Героям Небесної Сотні. Світлини, листівки, плакати, особисті речі мітингувальників, зібрані на майдані Луцька та Києва, спогади очевидців. Представлена для широкого загалу амуніція силовиків, які стояли по ту сторону барикад.

Крім того, у Волинському краєзнавчому музеї підготовлено пересувну фотодокументальну виставку „Герої не вмирають”, присвячену Героям Небесної Сотні, яка експонується у навчальних закладах згідно попередніх замовлень. Нині вона розгорнута у Луцькій гімназії № 21 імені Михайла Кравчука, де по ній проводять екскурсії науковці відділу новітньої історії музею.

Від admin