За Руслана відповіли: за добу сім бойовиків знищені, шість – поранені

 

Загальна кількість ворожих вогневих провокацій за добу п’ятниці, 15 лютого, була дещо меншою, ніж напередодні, і склала дев’ять обстрілів. Водночас противник активно застосовував міномети заборонених калібрів.

Про це на денному брифінгу розповів полковник Олександр Мотузяник із прес-центру Міністерства оборони України.

Внаслідок бойових дій загинув один військовослужбовець Збройних сил України. Ще двоє наших захисників дістали поранення.

“Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам героя, який віддав життя, захищаючи Україну. Вічна пам’ять!” – сказав речник МОУ.

Водночас він навів дані розвідки, за якими 15 лютого, внаслідок влучного вогню у відповідь з боку українських військовослужбовців, сімох окупантів зі складу російсько-окупаційних військ було знищено та шістьох – поранено.

Уточнені дані щодо втрат російсько-окупаційних військ 15.02.2019 оприлюднив офіцер ЗС України, армійський блогер Анатолій Штефан:
безповоротні втрати (вбиті) – 7 осіб:
1 армійський корпус (“ДНР”), 9 омсп – 1 особа,
2 армійський корпус (“ЛНР”), 6 омсп – 6 осіб;
санітарні втрати (поранені) – 6 осіб:
1 армійський корпус (“ДНР”), 3 омсбр – 1 особа;
2 армійський корпус (“ЛНР”), 6 омсп – 4 особи; 4 омсбр – 1 особа.

Луганський напрямок. У смузі дій цього оперативно-тактичного угруповання вчора зафіксовано шість випадків, коли російсько-окупаційні війська, не дотримуючись жодних домовленостей, відкривали вогонь в бік українських військових.
Ворожі обстріли там почалися від самого ранку, противник інтенсивно вів прицільний вогонь практично з усього наявного у нього піхотного озброєння, включно з мінометами.
Місця бойових дій на Луганському напрямку – це н.п. ПопаснаЗолотеХутір Вільний та Новоолександрівка.
Ворог дотримувався тактики раптових короткочасних обстрілів з піхотної зброї, постійно змінюючи напрямки ведення вогню та періодично застосовуючи міномети 120-го та 82-го калібрів.

“На всі без винятку ворожі обстріли, які здійснив противник, наші захисники відповідали окупанту влучним вогнем у відповідь, без застосування важкої зброї”, – заявив полковник Мотузяник.

Донецький напрямок: три обстріли.
Так, о 10:55 ворог здійснив підступний обстріл з протитанкових керованих ракет в районі Мар’їнки.
Через кілька годин наші захисники, які обороняють село Кам’янка,  нарахували розриви десяти ворожих мін 120-го калібру. Обстріл противником вівся з боку міста Ясинувата.
Ближче до вечора, о 17.15, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл оборонних позицій ЗСУ, обладнаних біля Павлополя.
“Це був найтриваліший за часом вогневий наліт, упродовж якого окупанти випустили більше 12 мін калібру 82 мм, а також вели вогонь з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. Обстріл тривав до 20.30”, – розповів речник.

“Загалом, за вчорашню добу противник дев’ять разів обстрілював наші оборонні позиції, у шести випадка ведучи вогонь з мінометів. Всього російсько-окупаційні війська випустили в бік оборонних позицій Об’єднаних сил 48 мін заборонених калібрів”, – підкреслив Мотузяник.

Як інформувала “Новинарня“, унаслідок обстрілу автомобіля ЗСУ ПТУРом під Мар’їнкою загинув боєць 24 омбр Руслан Кондратюк.

За попередньою інформацією, від початку поточної доби, 16 лютого, станом на 12.00, у зоні ООС ворожих обстрілів не фіксувалося. Втрат у лавах українських військ від початку цієї доби немає.

Читайте також:
Наєв нагородив ПТУРистів із “Корсарами” на Донецькому напрямку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна