Йде скоординована хвиля на розкол «правоохоронці – народ»

Костюк Олександр

Те саме, що робили перед Майданом. Що дозволило перетворити Майдан на криваву бійню українців з українцями. Тоді так само хитро та системно сіяли ненависть до правоохоронців. І зворотню ненависть правоохоронців до протестуючих. Бійня на Майдані тому і стала можливою, що зіткнули народ з правоохоронцями. Тими ж методами. Створили лякалки, бренди “ПС” та “беркутня”, і лякали ними ту та іншу сторону. Примусили українців вбивати один одного своїми ж руками. Невже досі цього не зрозуміли?

Спочатку детально смакували врадіївську справу. Привчали народ до штурмів дільниць. Вносили в мізкі узагальнення «всі вони такі». Потім серія взаємних провокацій: побиття студентів – бульдозер Корчинського, вбивство Нігояна та Жизневського – коктейлі молотова в живих спецпризначенців, підпал Будинку Профспілок – спалення беркутівців у Львові і т.п. Таким чином виростили люту ненависть. Простий український хлопець Василь, що вийшов на Майдан, почав люто ненавидіти простого українського хлопця Петра, який долею випадку вдягнув форму МВС. І почали Василь та Петро один одного бити та вбивати. Для інтересів та задоволення кремлівської підлої гебні, яка стравила Василя та Петра між собою.

Саме це повторюють зараз. Іде чітко спланована акція з дискредитації поліції, спецпризначенців. Розписана як по нотах. З потужною інформпідтримкою, в якій задіяні навіть акаунти з рамочками «країні потрібен Порох». Спочатку чітко, з юридичними тонкощами спланована та продумана провокація у виконанні С14 та вигуком провокатора про “бандеру” (хтось ще вірить в те, що там все НЕ було до деталей розплановано наперед?). Потім серія інформвкидів: про «риговського начальника відділку», про те, що “ні один храм МВС не перейшов до ПЦУ” (у нас тепер МВС виявляється храмами займається), вал дописів та коментарів “мусорня, бєркутня”. Новинський виступив з заявою “рєбята, ми вас поддєржим”, чим хитро і гарно завів патріотичних простачків: “аааа, Новинський за мусоров”. Вал дописів «реформа поліції провалена». Крики: “Авакова надо мєнять, проводить тотальну чистку”. Ага, прямо зараз і почнемо.

До виборів півтора місяці. Саме час проводити чистку МВС і міняти Авакова. І тепер прості Петри та Василі в формі МВС на те все дивляться і читають в соцмережах. Весь бруд і ненависть, що ллється до них. А завтра їм виходити на мітинги та провокації, стояти проти “патріотов” і “націоналістов”, куплених на гроші кремля, з “законними” балончиками, ножами та пістолетами в кишенях. Стояти, що ще гірше, проти простих патріотичних людей, яким внесли в мізкі, що вся поліція – то «мусорня і бєркутня». За 10 тисяч зарплати. Ви думаєте, провокацій не буде? Будуть ще й які. А що зараз в душах рядових та офіцерів МВС? Хто буде вас захищати: С14, Нацдружини. Диванні коментатори?

Простому народу вносять в мізки: всі правоохоронці – мусорня та бєркутня. Новинський мєнтов підтримує. В разі будь-яких заварух потрібно “3,14ити мусоров”. Народу тиснуть на емоції, на слабкі мізки.

Так, поліція взагалі є непростою структурою, тому що за родом діяльності має право застосовувати насильство. Так є у всіх країнах. Так, часто тим правом на насильство зловживають. Так, ворогів, садистів та провокаторів потрібно знаходити та вичищати з МВС. Але не можна УЗАГАЛЬНЮВАТИ. Узагальнювати дії кількох провокаторів та прихованих ворогів на всіх копів, на всю структуру. Не можна протиставляти народ правоохоронним органам в цілому.

Я категорично проти хвилі, яка зараз дуже активно запускається: “всє оні там мусорня і бєркутня”, “в начальніках одні сєпари”, “ні одін храм прі МВС (?!) не пєрєшол в ПЦУ” (до чого тут МВС?), “Новінскій поддєрживаєт мусоров”. Я категорично проти старанно спланованих і юридично продуманих провокацій у виконанні найманих бойовиків у супроводі Найємів та Ігорків Луценків.

При цьому потрібно розуміти прості речі: щоб вимагати щось від копів (як в Європі чи Америці) потрібно:

1. Прийняти відповідні закони, які дають їм відповідні права, а не так як зараз – у них права балетної трупи.
2. Дати їм зарплату та соцпакет, за які можна реально працювати та ризикувати здоров’ям. Щоб в правоохоронні органи пішли не випадкові люди, а справжні патріоти та професіонали. Тому що ви хочете чудесних реформ та патріотичних ангелів в мундирах з зарплатою 8 тис.
3. Розуміти, що прекрасні навчені кадри з неба не падають. І хоче того Аваков чи ні, а мусить працювати навіть і з кадрами регіоналів. Бо інших немає. Або набирати школярів – ті з ригами не працювали
4. Розуміти, що 5 років і Аваков, і нацполіція свою роботу робили. І під час окупації Харкова. І в АТО. І під час кремлівських «лєворуцій», і під час соболєвських псевдомайданів, і під час кремлівських «блокад», і під час пригод Саакашвілі. Краще чи гірше, але ситуацію тримали під контролем.

Зараз ви змішали нашу українську поліцію, фактично кожного копа з лайном та брудом. У вас є інша?

Подумайте про це.