ЦПК вимагає, щоб Луценко розслідував статки Тимошенко

Середа, 13 лютого 2019, 13:27
ЦПК вимагає, щоб Луценко розслідував статки Тимошенко

Центр протидії корупції вимагає від генерального прокурора Юрія Луценка порушити кримінальне провадження за фактами можливого незаконного збагачення народної депутатки та кандидатки у президенти Юлії Тимошенко.

Відповідну заяву ЦПК опублікував 13 лютого.

В організації зазначають, що Луценко має внести справу до Єдиного реєстру досудових розслідувань і визначити підслідність за НАБУ.

"Наприкінці 2018 року ЦПК надіслав аналогічні заяви до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України з відповідними копіями документів, що свідчать про приховані витрати Юлії Тимошенко на послуги американських лобістів", - йдеться в повідомленні.

Однак ні в САП, ні в НАБУ тоді не внести відомості до ЄРДР та не розпочали розслідування.

 
фото: ЦПК

Після цього ЦПК звернувся до суду, але судді Солом’янського районного суду Києва відмовилися зобов’язати антикорупційні органи відкрити справу проти Тимошенко.

Зокрема, у березні минулого року стало відомом, що американська фірма "Two Paths LLС" у лютому 2018 року найняла піар-компанію "Avenue Strategies Global LLC" представляти інтереси Тимошенко.

Йшлося про виплату 390 тисяч доларів у 2018 році піарнику Барі Беннетту, який також обслуговував президента США Дональда Трампа.

 
фото: ЦПК

"Прізвище Тимошенко, як особи, якій надають лобістські послуги, безпосередньо згадується в офіційній звітності піар-компанії, поданій до Департаменту юстиції США", - зазначили в ЦПК.

В організації стверджують, що у деклараціях Тимошенко немає статків, що відповідають витратам у 390 тисяч доларів, тому незрозуміле походження грошей на послуги американських лобістів може свідчити про незаконне збагачення Тимошенко.

Крім того, відомості Департаменту юстиції США підтверджують, що американська компанія Innovative Technology and Business Consulting, найняла американських лобістів The Livingstone Group LLC для організації у 2018 році зустрічей Тимошенко з американськими політиками у Вашингтоні.

Відзначається, що вартість цих послуг складає 50 тисяч доларів на місяць у період з червня 2018 по червень 2019 року. Загальна сума контракту - 600 тисяч доларів.

Ця компанія також замовила послуги американської журналістки Naomi Decter Munson.

Зокрема, журналістка має за 15 тисяч доларів на місяць з серпня 2018 по серпень 2019 року забезпечити медіа-підтримку Тимошенко в США.

Загальна вартість послуг Naomi Decter Munson складає 180 тисяч доларів.

Водночас у Тимошенко торік заявляли, що вона відмовилася від співпраці з американськими лобістами.

"Повідомляю вам про неможливість співпраці з фірмою Avenue Strategies, контракт з якою був укладений в моїх інтересах, але без мого відома і без моєї санкції", - заявляла тоді Тимошенко.

Читайте також: Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Що треба знати виборцю про Юлію Тимошенко

Нагадаємо:

  • Вибори президента України відбудуться 31 березня. Усього зареєстровано 44 кандидати.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування