"Батьківщина" за півроку спустила на рекламу 155 мільйонів

Вівторок, 12 лютого 2019, 10:11

ВО "Батьківщина" витратила понад 155 мільйонів гривень на рекламу Юлії Тимошенко та її "Нового курсу" у червні – грудні 2018 року.

Про це повідомляє Громадський рух "ЧЕСНО" з посиланням на фінансовий звіт "Батьківщини" за IV квартал минулого року.

"Як і в попередньому кварталі, перше місце з видатків посідає реклама на телеканалах медіагруп "1+1", "Інтер" і "StarLightMedia"", - йдеться в повідомленні. 

 

Відзначається, що у IV кварталі на "1+1" транслювали привітання Тимошенко з Новим роком і Різдвом, а також ролик про "справедливу ціну на газ". 

"Близько опівночі 31 грудня на каналі "1+1" під час рекламного блоку показали ще один ролик Тимошенко – 3-хвилинне привітання у колі сім'ї та однопартійців. У наступні дні його не повторювали", - відзначає "ЧЕСНО".

Також повідомляється, що на кінець 2018 року ВО "Батьківщина" не повністю розрахувалося за рекламу перед ТОВ "Старлайт бренд контент" ("СТБ", "Новий канал", "ICTV"). Партія винна холдингу ще майже 10 мільйонів гривень.

Також у жовтні-грудні політсила заплатила 10 мільйонів за розміщення зовнішньої реклами.

"ЧЕСНО" нагадує, що усі видатки на рекламу здійснюють з приватних внесків, а не з держбюджету.

Нагадаємо:

  • Раніше рух "ЧЕСНО" виявив схему з фінансування ВО "Батьківщина" начебто мешканцями Київщини, які найчастіше навіть не здогадувалися про те, що переказали партії гроші. У такий спосіб у 2016 та на початку 2017 року на центральний рахунок ВО "Батьківщина" надійшло 7,5 мільйона гривень.
  • За цим фактом відкрито одразу кілька кримінальних проваджень – через підроблення фінансової звітності та незаконне використання персональних даних. Однак за два роки слідчих дій у поліції так і не визначили, хто скористався персональними даними людей для фінансування "Батьківщини".
  • З 2016 року ВО "Батьківщина", як й інші парламентські партії, отримує фінансування з державного бюджету.
  • Ці кошти в партії витрачають насамперед на операційну діяльність: оренду офісів, канцтовари, виплату заробітної плати тощо.
  • За даними "ЧЕСНО", з 2016 до 2018 року ВО "Батьківщина" отримала з держбюджету майже 70 мільйонів гривень. Ще понад 37 мільйонів на фінансування партії передбачено цього року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування