Бронемашину окупантів знищив полк “Азов” – прийшли нагороди. ФОТО

 

Бронемашину окупантів на Світлодарській дузі 8 лютого знищили нацгвардійці з полку “Азов”.

Як передає “Новинарня“, про це стало відомо після нагородження учасників операції.

Раніше прес-центр ООС інформував про те, що 8 лютого українськими воїнами знищено одну ББМ противника (без зазначення місця).
При цьому армійський блогер Анатолій Штефан уточнював, що “надлишкову” військову техніку ОСи підбили на Світлодарській дузі. За іншими даними, це район між Світлодарською дугою і Горлівкою.

11 лютого офіційну інформації про нагородження підрозділу НГУ поширив прес-центр штабу ООС – не називаючи підрозділ. При цьому на фото видно, що військові – бійці окремого загону спеціального призначення “Азов”, і в нагородженні бере участь командир полку Денис Прокопенко, друг Редіс.

“Цей підрозділ Національної гвардії України виконує завдання на Північному напрямку у складі операції Об’єднаних сил. Під час розвідувального польоту безпілотного літального апарату було виявлено місце дислокації бойової техніки ворога, яка почала вести вогонь по українських підрозділах”, – зазначили в штабу ОС.

Прес-центр Об’єднаних сил поширив розповідь командира розрахунку станкового протитанкового гранатомета з позивним “Шторм”:

– Противник постійно проявляє активність по всій лінії зіткнення на нашій ділянці, але ми ворожий вогонь швидко гасимо. Нашим завданням було знайти бронегрупу, одна з машин якої відкрила вогонь по наших позиціях. Після відкриття вогню у небо було піднято безпілотний літальний апарат для виявлення ББМ противника. Підрозділ БПЛА відразу передав нам інформацію, і ми приготувалися до бою.
У той день і погода зіграла на руку, і розрахунки були проведені точно та швидко. Відстань до цілі була близько двох кілометрів. Ми працювали не по позиціях, а по техніці, яку вони залучили проти нас, і ми її знищили. Я думаю, вони почали панікувати після такої несподіванки, тому що бойова машина – не солдат в окопі, – розповів командир розрахунку СПГ “Шторм”.

Заступник командувача Об’єднаних сил з питань застосування сил та засобів Національної гвардії України генерал-лейтенант Володимир Пеньков під час зустрічі з особовим складом подякував гвардійцям за службу та нагородив відзнаками.

Володимир Пеньков під час нагородження

Відтак відповідне повідомлення зробив і сам “Азов”.

“Днями бійці полку «Азов» вкотре довели свій професіоналізм та бажання у бою нищити ворогів України. Провівши розвідку ворожих позицій за допомогою БПЛА, азовці виявили скупчення живої сили та техніки. Прийнявши рішення на відкриття вогню, влучним пострілом наші бійці знищили БМП проросійських терористів.
Вже наступного дня азовців нагородило вище командування за знищення ворожої техніки. Відомчу заохочувальну відзнаку – нагрудний знак “За доблесну службу” – отримали бійці Шторм та Пентагон. Подяками та грамотами відзначили Дубка, Вела, Вайчіка, Леміша, Кота, Хімаря, Альберта“, – сказано в дописі на сайті підрозділу.

Азов - нагородження на Світлодарській дузі 1 Азов - нагородження на Світлодарській дузі 2 Азов - нагородження на Світлодарській дузі 4 Азов - нагородження на Світлодарській дузі 5
<
>
Нагородження "азовців"

“Бійці полку «Азов» на передовій за дуже короткий час показали чимало результатів. За останній тиждень це вже друге нагородження наших бійців за сумлінне та професійне виконання обов’язків”, – заявили в полку, нагадавши, що про повернення «Азову» на передову було повідомлено зовсім нещодавно – 1 лютого.

Як відомо, підрозділи “Азову” придані до 30-ї механізованої бригади ЗСУ.

“Ми продовжуємо стояти на першій лінії оборони та будемо і надалі безжально громити живу силу та техніку проросійських терористів”, – ідеться в повідомленні підрозділу.

Варто зазначити, що в коментарях до повідомлення прес-центру ООС т.в.о. начальника штабу полку “Азов” Святослав Паламар написав: “Чому пишуть [коли бронетехніку противника знищують] бійці 128 чи 95 [бригаби,] чи ще хтось, а от коли “Азов”, то його не згадують?”

Нагадаємо, кількома днями раніше “Азов” так само скаржився, що “безіменною” залишалася його перша операція, коли бійці загону знищили групу бойовиків у наступі (за деякими даними – в районі Зайцевого).

Читайте також:
“Тільки де лайки, поширення у ЗМІ?!” 10-та бригада за п’ять днів знищила чотири машини бойовиків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна