Р.Ахметов з П.Порошенком заганяють Державу в тупик

Олігархію у нас символізує найбільший мільярдер Р.Ахметов, статки якого рівні сумарним статкам інших українських мільярдерів. Він і визначає політику України, маніпулює владою.

Свого часу Януковичів синок Олександр, використовуючи батькову посаду, спробував трохи потіснити Р.Ахметова, але добре знаємо, що з того вийшло. П.Порошенко, що за згодою Р.Ахметова прийшов до влади на зміну В.Януковичу, вирішив не ризикувати, а задовільнятися формальним статусом лідера Держави, фактично працюючи молодшим партнером в команді Р.Ахметова, про що свідчить стрімке зростання статків останнього. Афера “Ротердам-+” цьому яскраве підтвердження.

Якщо хотіти подолати олігархію, то, принаймні, потрібно починати з відсторонення від впливу на владу найвпливовішого з олігархів. Очевидно, що бажання ситого і відносно спокійного життя перемогло бажання Порошенка стати справжнім лідером Держави. У нього виявилася і кишка тонка, і брак здорових, нестримних амбіцій. Значить, з ним нам не збудувати нормальної Держави.

Кого ж маємо обирати і якими критеріями керуватися.
Перше: це має бути максимально амбітний, вольовий і енергійний лідер, спроможний піти ва-банк.
Друге: це має бути людина, у якої немає якигось близьких контактів ні Р.Ахметовим, ні з П.Порошенком. З іншими олігархами контакти мусять бути, бо без певного матеріального і медійного ресурсу буде важко втримати владу і провести зміни. Контакти з іншими олігархами мусять бути, принаймні, до тих пір, поки Р.Ахметов не стане хоча б на рівні з кількома іншими олігархами.

Реально Р.Ахметов з П.Порошенком заганяють Державу в тупик. Навіть закон про вибори такий, щоб висунулося якомога більше кандидатів для того, щоб розПОРОШити протесний електорат, що дозволить гарантовано вийти П.Порошенку в другий тур, а там з допомогою величезного адмінресурсу перемога йому гарантована. А це знову підігравання Росії у її агресивній політиці, витрачання ресурсів Держави на потреби країни-агресора, що ми маємо сьогодні.

А тому не звертаймо уваги на кандидатів, що сьогодні не входять у п’ятірку лідерів перегонів, а проголосуймо за когось з трьох: Гриценка, Зеленського чи Юлію Тимошенко. Так хоч якийсь шанс матимемо!

Іван Макар

і