Про необхідність "холодного миру" з РФ президент заявляв на форумі в Києві / фото УНІАН

В Адміністрації президента не змогли роз’яснити заяву Петра Порошенка про "холодний мир з Росією", натомість вирішили нагадати окремі статті закону про доступ до публічної інформації.

Про це йдеться у відповіді АП на запит "Української правди". 29 січня президент чи не вперше з часу агресії Росії у 2014 році заявив про те, що Україні потрібен "холодний мир з Росією".

Читайте такожЦВК зареєструвала Порошенка кандидатом у президенти

Відео дня

У зв’язку з цим журналісти просили уточнити, що саме означає "холодний мир", у чому він полягатиме, яких заходів вживатиме влада для його втілення, чи означає "холодний мир" відновлення стосунків з державою-агресором і зняття санкцій з людей та підприємств тощо.  

"Ваш лист щодо надання відповідей на окремі питання, пов’язані з виступом президента України, зокрема роз’ясненням змістовного наповнення поняття "холодний мир", не може розглядатися як запит на інформацію, оскільки не відповідає вимогам Закону України "Про доступ до публічної інформації", - відповіли в Адміністрації президента.

Нагадаємо, 29 січня президент Петро Порошенко заявив, що Україні потрібен "холодний мир" з Російською Федерацією.

Пізніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував цю заяву Порошенка, сказавши, що Росія та Україна не перебуває в стані війни, а події на Донбасі "спровоковані людьми, що перебувають при владі у Києві".