Операція “Відплата”. З’явилося відео знищення командного пункту бойовиків під Золотим

 

Армійський волонтер Юрій Мисягін оприлюднив відео, на якому показано ураження артвогнем ЗСУ командного пункту бойовиків “ЛНР” у районі міста Золоте Луганської області.

За даними “Новинарні“, ідеться про обстріл 29 січня. Тоді прес-центр ООС інформував, що, за даними розвідки, чотирьох окупантів знищено, шестеро отримали поранення; українські війська знищили військову вантажівку КамАЗ з озброєнням та матеріально-технічними засобами противника.

Мисягін назвав це “Операція “Відплата” та повдіомив, що провела її 54-та окрема механізована бригада ЗСУ, яка нещодавно зайшла на ці позиції.

“Не ми ж починали”, – зазначив волонтер. Він нагадав, що 25 січня цього року окупанти ПТУРом (протитанково керована ракета) підірвали вантажівку “Урал” 25-го окремого мотопіхотного батальйону “Київська Русь” 54 омбр. Тоді в Катеринівці загинув один із бійців (Віталій Губенко “Батюшка”) і чотири особи були поранені. Відтак 54-та бригада почала готувати відплату.

“Операцію дуже ретельно планували. Бойова група К-2 з 54-ї, скрупульозно збирала всю інформацію про це місце, що знаходиться в районі н.п. Золоте.
Там дуже часто фіксувалася велика кількість автотранспорту, на якому пересуваються бойовики російсько-терористичних військ і представники “МГБ” “недореспубліки ДНР”. Інформація накопичувалася, аналізувалася і перевірялася кілька разів.

Вся робота проходило настільки непомітно, що противник там почувався дуже спокійно і вільно. Автомобілі до КП приїжджали і від’їжджали. Стояли не маскуючись під відкритим небом”, – розповів Мисягін.

Він звернув увагу, що зенітка в недолугому капонірі встановлена ​​в кузові вантажівки – напевно, з неї сніг не знімали з початку зими. Маскувальні сітки відсутні, а сам командний пункт – “це взагалі вагончики з профнастилу, абсолютно ніяк додатково не укріплені”.

“І ось, коли вся аналітична робота була проведена і бойова команда К-2 була готова, прийшла інформація про те, що зараз на КП перебуває близько 12-14 чоловік. Люди швидко зайняли бойові позиції, в повітря були підняті дрони, і операція “Відплата” почалася”, – пише волонтер.

Операція зайняла за часом 10-12 хвилин.

На відео можна зауважити, що навколо командного пункту по черзі лягає близько десятка снарядів, ведеться коригування та пристрілка до стоянки автомобілів і самого приміщення.

За словами Мисягіна, зенітна установка окупантів була знищена прямим влучанням, як і один з автомобілів “МГБ ЛНР”, також виведений з ладу військовий КамАЗ – “решето”.

“Два автомобіля, швидше за все, теж відновленню не підлягають, так як решето”, – додав Мисягін.

Він зазначив, що за фактом обстрілу було уражено більше техніки противника, ніж зазначалося у зведенні ООС.

“Сам командний пункт виведений з ладу, частково з особовим складом. Із 12-14 осіб, які були в той момент там, в укриття через дорогу встигли перебігти тільки 8-9 осіб. Решта залишалися всередині. Воювати проти України вони вже не зможуть, оскільки від влучання двох українських “пташок” (одна у двір, інша під саму задню стінку) командний пункт прошитий повністю. Все, що було всередині, відновленню вже не підлягає”, – розповів волонтер.

Водночас наприкінці відео можна побачити, як один військовий у білому маскхалаті виходить і заходить назад у приміщення.

Мисягін додав, що вся знищена техніка бойовиків евакуювалася вночі тягачами, на наступний ранок вирви були закриті дошками та гілками.

“За підсумком – “Відплата” з лишком”, – констатував волонтер.

Нагадаємо, протягом січня було два випадки, коли окупанти підбили вантажівки ЗСУ на передовій. Крім Катеринівки, 16 січня протитанкова керована ракета влучила у машину українських військових біля села Троїцьке, в тому ж Попаснянському районі на Луганщині – тоді були поранені десять військових  72 омбр ЗСУ.

Читайте також:
ЗСУ знищили спостережний пункт бойовиків під Пісками. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна