У президенти висунувся екс-працівник МВС, який був затриманий за водіння напідпитку

 

Голова партії “Громада і закон” Михайло Ільницький також балотується на посаду президента України.

Як повідомляє “Укрінформ“, рішення про його висунення кандидатом у президенти ухвалили в суботу, 26 січня, на з’їзді партії в Києві.

Всеукраїнська громадська організація “Громада і закон” була створена Ільницьким у березні 2010 року, партія з такою ж назвою зареєстрована у березні 2015 року. Михайло Ільницький одночасно очолює обидві структури.

За даними на сайті партії, Ільницький народився 1 червня 1960 року в селі Розточки Долинського району на Івано-Франківщині, з 1985 року почав кар’єру в силових структурах з Долинського РВ УМВС, надалі був начальником відділу дорожньої міліції у Калуші, працював в управлінні по боротьбі з економічною злочинністю УМВС у Львівській області.
У 2000-2004 роках він працював у Міністерстві внутрішніх справ у Києві на посаді старшого оперуповноваженого в ГУБОЗ, із 2006 року – на посаді заступника начальника Департаменту внутрішньої безпеки МВС.

“З 2009 року дотепер займається викладацькою, науковою і винахідницькою діяльністю у Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника та Київському міжнародному університеті”, – зазначено в біографії.

Заступником Ільницького у партії “Громада і закон” є Олександр Скіпальський, колишній начальник Управління військової контррозвідки СБУ (1991-1992),  начальник Головного управління розвідки Міноборони (1992-1994), екс-заступник голови СБУ (1997, 2007 рр.), екс-заступник глави МНС (1998), який у 2006-2007 рр. очолював управління СБУ в Донецькій області.

ЗМІ нагадують, що восени 2017 року набув розголосу інцидент із затриманням Михайла Ільницького в Івано-Франківську за водіння напідпитку. Тоді Ільницький не мав посвідчення водія чи страхового полісу та відмовився пройти освідчення на алкоголь. Суд визнав Ільницького винним за статтями “водіння у нетверезому стані” та “злісна непокора поліції”. Його оштрафували на 10200 гривень та позбавили права керувати транспортним засобом на рік. Полковник міліції оскаржив рішення суду і виграв апеляцію.
Окрім того, Ільницький поскаржився на патрульного, вимагаючи його відсторонення та заявивши, що поліцейський зламав йому палець під час затримання. Згодом апеляційний суд поновив патрульного на посаді.

Читайте також:
Арештовану Савченко висунули в президенти з гранатами в руках

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна