З 2014 кількість виборців чомусь зросла на 1,4 мільйона – попередні дані

|
Версия для печатиВерсия для печати

У попередній список виборців на президентських виборах 31 березня включені 35 мільйонів 602 тисячі 855 осіб, однак ця кількість не остаточна і буде змінюватися кілька разів. Але вона викликає подив тим, що кількість виборців зросла з невідомих причин більше, ніж на 1,4 млн.

Такими є дані Державного реєстру виборців на 31 грудня 2018 року, пише Українська правда.

Як пояснив "Українській правді" керівник Служби розпорядника Державного реєстру виборців Олександр Стельмах, від цієї цифри відразу треба відняти 985 тисяч 375 осіб, які вибули, а також виборців АРК Крим і окупованих територій, оскільки вони не братимуть участь у виборах.

"Тому загальна кількість виборців буде менша, ніж 35,6 мільйона. Бо загальна кількість виборців з року в рік зменшується", - сказав Стельмах.

Він додав, що і ці дані не будуть остаточними, бо у Держреєстр постійно вносять оновлені дані про виборців.

Оновлення даних відбувається кожного місяця – додається інформація про людей, які змінили адресу, померли, втратили дієздатність тощо. У той місяць, коли відбуваються вибори, дані уточнюють за 10 і за 4 дні до дня голосування.

"За ці 4 дні не може ніхто не помирати чи не переїжджати, десь приблизно 150 тисяч різних подій з виборцями стається за ці дні. Але на фоні понад 30 мільйонів виборців – це дуже незначний відсоток", - сказав Стельмах.

За заявою виборця або родичів померлого виборця список можна змінити навіть за день до виборів. Жодні зміни не вносяться у день голосування.

Видання нагадує, що у списки виборців президента у 2010 році було внесено 36 мільйонів 968 тисяч 41 особу.  На позачергових виборах 2014 року у списку виборців було 34 мільйони 214 тисяч 652 особи.
За даними Держстату, кількість населення України постійно зменшується і на 1 листопада 2018 року становила 42 мільйони 198,5 тисячі осіб. Упродовж січня-жовтня 2018 року чисельність населення зменшилася на 187,9 тисячі осіб.

Наразі представники одного з кандидатів у президенти Анатолія Гриценка заявляють, що списки виборців не змінювалися з 2015 року, тому в них може бути близько 1,5 мільйона "мертвих душ". Це приблизно 4% від загальної кількості виборців.
Враховуючи, що на попередніх двотурових виборах відрив між кандидатами становив менше 1 мільйона голосів, кількість виборців у списку може значно вплинути на результат голосування.

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]