ГоловнаСвіт

SpaceX звільняє 600 співробітників

Це 10 відсотків усього персоналу.

SpaceX звільняє 600 співробітників
Илон Маск
Фото: EPA\UPG

Американська компанія SpaceX, котра належить Ілону Маску, планує зменшити чисельність персоналу на 10 відсотків, тобто на 600 співробітників. Скорочення кадрів необхідне, щоб успішно завершити проект створення космічного корабля, здатного доставити астронавтів на Марс, цитує відповідну заяву SpaceX агентство AP.

"Щоб успішно продовжувати розробки космічного устаткування і глобального, що базується в космосі інтернету, компанія SpaceX повинна стати більш компактною", - наголошується в повідомленні для преси.

Підкреслюється, що спроби зробити аналогічні розробки вже привели до банкрутства інші організації. 

Звільнені співробітники отримають оплату за вісім тижнів, а також інші пільги. Крім того, SpaceX допоможе їм знайти нове робоче місце, йдеться в заяві компанії.

"Це рішення прийнято тільки заради того, щоб впоратися з надскладним завданням, яке ми перед собою поставили. У будь-якому іншому випадку в ньому не було б необхідності", - наголошується в документі.

Мета SpaceX - створення пілотованого шаттла для місії на Марс, пише AP.

Ринкова вартість компанії Ілона Маска оцінена в 30 млрд доларів. SpaceX спеціалізується на запуску на орбіту Землі урядових і комерційних супутників, а також постачання обладнання і матеріалів на міжнародну космічну станцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram