МЗС не буде реєструвати російських спостерігачів на президентських виборах - Клімкін

МЗС не буде реєструвати російських спостерігачів на президентських виборах - Клімкін

Відомство повідомило про це ОБСЄ.

Міністерство закордонних справ України не прийматиме заявки про реєстрацію російських спостерігачів на президентських виборах.

Про це 9 січня повідомив голова відомства Павло Клімкін.

За словами міністра, кілька днів тому він надіслав листа до директорки Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ Інгіборг Солрун Гісладоттір із запрошенням направити спостережну місію на президентські вибори в Україну.

"Серед інших цілком стандартних речей, зауважив, що МЗС України не прийматиме заявки про реєстрацію російських спостерігачів. Вважаю це необхідним, коли йдеться про спостерігачів від країни-агресора та окупанта. До речі, таких прецедентів чимало у практиці ОБСЄ", – написав Клімкін у Facebook.

Враховуючи те, який галас викликало рішення ЦВК закрити виборчі дільниці у РФ, маю дещо додати до цієї дискусії. Кілька...

Опубліковано Pavlo Klimkin Середа, 9 січня 2019 р.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія ліквідувала п'ять виборчих дільниць у Росії і розширила межі дії дільниць в інших країнах. Українці, які мешкають у Росії, зможуть проголосувати у Грузії, Казахстані та Фінляндії. 

31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія. Кандидати у президенти можуть подавати документи на розгляд до Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершиться 3 лютого. Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року.

Про кандидатів, які вже подали документи до ЦВК та планують взяти участь у президентських перегонах, читайте за посиланням.

ЦВК оприлюднила календарний план президентських виборів

ЦВК оприлюднила календарний план президентських виборів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація