Справу Омеляна про незаконне збагачення незабаром направлять до суду

Володимир Омелян
5 Січня 2019, 13:37

Відповідна справа складається із 30 томів

Адвокати міністра інфраструктури України Володимира Омеляна завершують ознайомлення з матеріалами справи щодо його можливого незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації. Незабаром після завершення ознайомлення справу направлять до суду, заявив Омелян в ефірі “Радіо Свобода”.

“Справа на стадії ознайомлення. Думаю, що незабаром, після того як адвокати завершать ознайомлення з усіма матеріалами, справа буде передана до суду. Доступ до матеріалів дали у другій половині листопада 2018 року”, – заявив Омелян.

За словами міністра, він попросив своїх захисників не затягувати справу.

“Там 30 томів, ми зараз завершуємо знайомитися. Я не тисну, вважаю, що адвокати фахові люди. Зі свого боку я лише попросив, щоб не було жодних затягувань”, – зазначив Омелян.

Нагадаємо, 6 листопада співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) завершили розслідування провадження щодо Володимира Омеляна.

Вранці 13 вересня детективи НАБУ вручили Омеляну повідомлення про підозру у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. За даними слідства, чиновник з 1 січня 2000 року по 26 квітня 2018 року отримав 2,17 млн гривень офіційного доходу, тоді як витрати у період з 2008 по квітень 2015 року склали щонайменше 3,45 млн гривень.

Наступного дня, 14 вересня, Солом’янський суд Києва мав обрати для Омеляна міру запобіжного заходу, але міністра відпустили на поруки міністра молоді та спорту Ігоря Жданова та депутата Федора Бендюженка (“Народний фронт”).

Раніше в НАБУ повідомили, що стосовно Омеляна розпочато розслідування. Детективи встановили, що з грудня 2016 року голова Мінінфраструктури та його сім’я проживають в будинку, який належить двоюрідній племінниці його дружини. Вартість споруди оцінюють в 7 млн ​​гривень (близько $ 269 тис.). При цьому сам будинок в декларації чиновника не вказано, в ній йдеться про те, що міністр проживає в квартирі дружини.

У свою чергу Омелян називає підозру політично вмотивованою та пов’язує її з проведеними ним реформами, передвиборною кампанією, яка розпочинається, і справою стосовно екс-депутата від “Народного фронту” Миколи Мартиненка, яку веде НАБУ.

Також Омелян заявив, що висунута йому підозра є сфабрикованою, проте НАБУ звинуватило Омеляна в маніпуляції фактами щодо повідомленої йому підозри.

Ввечері 6 листопада 2017 року у  будинку Володимира Омеляна вартістю 7 мільйонів гривень співробітники НАБУ провели обшук.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!