Класична російська схема: на Київщині представники Тимошенко підкуповували виборців за 100 грн

Класична російська схема: на Київщині представники Тимошенко підкуповували виборців за 100 грн

У київській області під час виборів в ОТГ представники Юлії Тимошенко не ховаючисть підкуповували виборців. Вони роздавали 100 гривень за голос.

Про це повідомляє “Прямий“.

Місцеві активісти зафільмували процес підкупу та викликали поліцію і Службу безпеки України.

Як сказали самі порушники закону, вони роздавали “грошову допомогу за підтримку партії”. Жителі щонайменше трьох населених пунктів на Київщині купували так звані “картки прихильності” до партії Юлії Тимошенко всього за 100 гривень.

“Це є стовідсотковий підкуп виборців, за який передбачена кримінальна відповідальність. Звичайний стовідсотковий кримінал. Це не ново. Це класична російська схема політичних технологій. Це вже не перший випадок, коли це зафіксовано. Ми бачили подібні випадки в Хмельницьку та в інших регіонах. Але це було на ранніх стадіях, а не під час виборчого процесу. Це вже були вибори до місцевих ОТГ, тому це безпосередньо карний злочин”, – прокоментував політичний аналітик Тарас Чорновіл.

Нагадаємо, згідно соціологічного дослідження, чим бідніший регіон і чим більш відстала інфраструктура – тим більша підтримка “Батьківщини” і Юлії Тимошенко.

Читайте також: У відрядженні не була, за розірвання дружби з РФ не голосувала: як заяви Тимошенко розбилися об регламент ВР.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.