УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Росію готують до тоталітаризму на десятиліття – експерт про плани Кремля

20,3 т.
Росію готують до тоталітаризму на десятиліття – експерт про плани Кремля

Росія намагається за прикладом Китаю відключитися від глобального інтернету, щоб посилити і зберегти авторитарний режим на десятиліття.

Таку думку в ефірі ObozTV висловив експерт із кібербезпеки Володимир Стиран. Він прокоментував внесений у Держдуму РФ законопроект, який передбачає можливість автономної роботи російського сегмента інтернету.

За словами експерта, Китай створенням "внутрішнього інтернету" подав приклад, який хочуть наслідувати чимало авторитарних режимів.

"Забудьте, що ліберальна демократія – це єдиний спосіб вибратися із економічного занепаду. Все 20-е століття ми так вважали, і Штати цією інформаційною політикою розвалили дуже багато авторитарних режимів. Тепер Китай демонструє, що це не так. Можна залишатися тоталітарною державою і досягти певного задовільного середнього рівня життя у країні", – пояснив він.

Читайте: Інтернету кінець: творець всесвітньої мережі задумав знищення

"Іран, Росія, Корея, зокрема і Південна – вони всі тяжіють до нової концепції, тому що бачать, що вона живуча і більш стабільна, ніж демократія. При цьому економічний фактор викреслюємо – люди не вважають, що вони будуть жити краще, якщо повалять тоталітарний режим", – додав Стиран.

За словами експерта, саме така картина спостерігається у Росії:

"Щоб це ще більше посилилося, треба культурно ізолюватися. Для РФ це просто, тому що там переважна більшість населення знає одну мову – так само, як і в Китаї. І тепер технологічно треба зробити так, щоб російськомовні люди, які перебувають за межами Росії, не змогли вільно спілкуватися зі своїми знайомими в РФ".

Як зазначив Стиран, такими діями влади РФ "утрамбовується тоталітарний режим ще на декілька десятків років".

Читайте: Найдешевший у світі: Україна відзначилася в рейтингу інтернету

Володимир Стиран

Як повідомляв ObozTV, раніше військовий експерт Олександр Мусієнко розповів, як Росія намагається за прикладом СРСР грати роль "великої держави" і надавати підтримку ворогуючим зі США країнам.

Інформаційне шоу "Студія Обозреватель" дивіться щобудня о 10:00 на ObozTV.