Новини

Якщо на виборах переможе популістка, МВФ припинить співпрацю з Україною – Кушнірук

Якщо на виборах переможе популістка, МВФ припинить співпрацю з Україною – Кушнірук

У разі перемоги кандидатів-популістів на президентських виборах 2019 року, Україна може повністю припинити співпрацю з МВФ та західними партнерами, що призведе до різкого погіршення економічного становища населення.

Про це у ефірі “Прямого” заявив економічний експерт Борис Кушнірук.

“З новим траншем МВФ наступний рік Україна пройде без проблем. Щодо виплати зовнішнього боргу – з цієї точки зору все гаразд.

Інша справа, якщо ми вдаряємось у популізм, якщо перемохжуть популісти, точніше популістка, то є ризики, що співпраця з МВФ буде припинена, бо вже лунають заяви і про зниження тарифів в два рази, і про оголошення дефолту, і так далі.

У цьому випадку співпраця з західними партнерами повністю припиниться і ситуація може стрімко погіршитись в усіх складових: і щодо курсу, і щодо рівня інфляції, надходжень до державного бюджету.

У цьому випадку нас чекають дуже неприємні часи, але це значною мірою залежить від того, як проголосують українці”, – зазначив він.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що економіка країни відновиться і піде вперед за умови, якщо на виборах відповідальні політики і виборці дадуть відсіч демагогам і популістам.

Читайте також: Матвій Ганапольський йде у президенти: ведучий “Прямого” дав майстер-клас кандидатам-популістам.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.