Священики РПЦ — агенти КГБ. Латвія оприлюднила секретні документи 

У картотеці агентів КГБ Латвійської РСР, які Національний архів Латвії виклав у відкритий доступ, виявили картки з іменами двох нині високопоставлених священиків Російської православної церкви.


Відповідну знахідку зробив і опублікував у своєму “Твіттері” блогер Рустем Адамов, передає “Історична правда” з посиланням на “Обозреватель”.

Адагамов відшукав картку агента на псевдо “Читатель”, завербованого в 1982 році. Справжнє прізвище особи — Олександр Іванович Кудряшов, який нині є митрополитом Ризьким і всієї Латвії Олександром.

 

Як повідомляє Kompromat.lv, саме своєму куратору митрополит Олександр доручив керувати реституційною власністю. Колишній уповноважений у справах релігій при Раді міністрів, екс-підполковник КДБ Олександр Іщенко для цієї мети створив дві комерційні організації.

“У 1996 році Олександр Кудряшов від імені Синоду видав організації Олександра Іщенка довіреність №98, в якій уповноважив керувати і отримувати дохід з житлових будинків з господарськими будівлями, що розташовані за адресою: Рига, вул. Пілс, 14, і Маза Пілс, 11, що належать Латвійській Православній церкві”, — йдеться у повідомленні.

На засекречені архівні дані вже з’явилася реакція в мережі. “Тут у Латвії до дня народження ЧК подарунок зробили. Відкрили архіви КДБ. І ось Леонід Якобсон сидить у Ризі і читає, читає … Олесандр Іванович Кудряшов — це митрополит Ризький і всієї Латвії Олександр. Чинний, так. До питання, навіщо нам помісна церква”, — написав у своєму Telegram-каналі журналіст Аркадій Бабченко.

Зі свого боку РПЦ відмовилася коментувати дані про службу митрополита Ризького у КДБ.

“Ми це не коментуємо”, — заявив радіостанції “Говорить Москва”заступник голови Синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви з суспільством Вахтанг Кипшидзе.

Посмотреть изображение в Твиттере

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше контррозвідники викрили механізмспецслужб Росії з “впровадження” в Україні своїх агентів під виглядом псевдоцерковників.

Post a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *