ГоловнаСвіт

Туреччина пропонувала США російські С-400 для вивчення, - Bloomberg

Анкара збиралася пустити американських військових інженерів вивчити ці ЗРК.

Туреччина пропонувала США російські С-400 для вивчення, - Bloomberg
Зенитно-ракетный комплекс С-400 "Триумф"
Фото: wikipedia.org

Влада Туреччини пропонувала фахівцям зі США дослідити зенітні комплекси С-400 після того, як Анкара їх закупить у Росії 2019 року.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Зазначають, що турецька сторона запропонувала це, щоб залагодити конфлікт з американцями. США виступали проти закупівлі російських С-400 і лобіювали придбання своїх комплексів Patriot.

Побоювання США були пов'язані з виробництвом у Туреччині комплектуючих для новітнього винищувача F-35. На думку американців, якщо С-400 потраплять на озброєння Туреччини, комп'ютери можуть зчитати секретну інформацію про винищувач.

Щоб зменшити шкоду для колективної безпеки НАТО, Анкара збиралася пустити американських військових інженерів вивчити ці зенітно-ракетні системи.

Нагадаємо, напередодні Держдепартамент США схвалив продаж Туреччині систем протиповітряної і протиракетної оборони Patriot на 3,5 млрд доларів замість російських С-400.

У грудні минулого року заступник міністра оборони Туреччини заявив, що перші постачання російських С-400 заплановано на перший квартал 2020 року. Ця угода занепокоїла Захід, оскільки Туреччина є членом НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram