Державний секретар США щодо відповіді на агресію Росії у Керченській протоці

США працюють над тим, щоб донести до європейських партнерів важливість захисту Керченської протоки та стримування подальшої агресії Путіна. Про це державний секретар США Майк Помпео заявив у ході інтерв’ю з американським каналом Fox.

Відповідаючи на запитання щодо стримування агресії Росії, державний секретар США заявив, що чинний уряд США вдався до серйозних заходів протидії Росії.

“Ми надали оборонні системи українцям, щоб вони могли захищати свою країну”, – сказав Помпео.

Ми прагнемо, щоб європейці усвідомили важливість захисту цього водного шляху та протидії росіянам у спосіб, який реально стане фактором стримування щодо подібної агресії

Помпео також заявив, що адміністрація Трампа наклала більше санкцій на Росію, ніж будь-яка інша за останній час.

“Ми, очевидно, бачили ці інциденти у Керченській протоці, і ми працюємо з європейськими партнерами, для яких цей регіон рідний, а дана ситуація становить реальний ризик вже зараз. Ми прагнемо, щоб європейці усвідомили важливість захисту цього водного шляху та протидії росіянам у спосіб, який реально стане фактором стримування щодо подібної агресії з боку Володимира Путіна”, – відзначив Помпео.

Дивіться також:

США, Європа можуть посилити санкції проти Росії через захоплення українських моряків, кораблів – Курт Волкер

Раніше спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що США та Європа можуть посилити санкції щодо Росії або запровадити нові санкції через захоплення українських моряків та суден.

“Деякі наші європейські союзники говорили про нові санкції чи посилення існуючих санкцій. Я думаю, що це гідна ідея, ми її розглянемо”, – сказав Волкер.

рек