СБУ: радикалів, що з прапорами "ДНР" організовують насилля у Франції, курують з РФ

фото
Неділя, 9 грудня 2018, 15:13

Радикали, кураторами яких є співробітники ФСБ і ГРУ Росії, вдаються до організації заворушень та актів насильства у Франції.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляєтьcя на її сторінці у Facebook.

"Радикали під прапорами так званої "ДНР" та під кураторством співробітників ФСБ і ГРУ ГШ ЗС РФ за спиною мирних мітингувальників вдаються до організації безладів та актів насилля у Франції, - заявив він.

Грицак розповів про фото з Франції, на якому двоє чоловіків, які нібито беруть участь у протестах, тримають "прапор" бойовиків угруповання "ДНР".

За його словами, ліворуч на фото – Сорлін Фабріс, член міжнародного аналітичного центру "Катехон", який діє під егідою засновника російського телеканалу "Царьград" Константіна Малофєєва та очолюваного ним Фонду Святителя Василія Первозванного.

До наглядової ради "Катехону" входять, за даними СБУ, "ідеологи російського євразійства" – радник президента Росії Сергєй Глазьєв та лідер "Міжнародного євразійського руху" Александр Дугін.

За інформацією СБУ, праворуч на фото – Ксав’єр Моро, який був спостерігачем на так званих виборах на окупованих територіях Донбасу.

Спецслужба стверджує, що чоловік 17 років мешкає в Росії та з 2013-го має її громадянство.

"За інформацією СБУ, російські спецслужби мають організувати аналогічні провокації у Бельгії, Німеччині, Іспанії, Болгарії та інших європейських країнах", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 грудня по всій Франції протестували 125 тисяч осіб, 118 отримали поранення, 1220 учасників масових акцій - заарештували.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: