Бойовий “Призер” Мойсюк. Генералом ЗСУ вперше став військовий, який починав війну комбатом

 

Звання генерала Збройних сил України вперше отримав військовий, який починав війну з РФ командиром батальйону. Це 39-річний Євген Мойсюк, нині – заступник командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Як передає “Новинарня“, Євген Мойсюк, позивний “Призер”, фігурує в указі президента про присвоєння військових звань від 5 грудня – до Дня збройних сил України. Полковник Мойсюк став генерал-майором.

Про його підвищення у званні написав у “Фейсбуці” радник президента Юрій Бірюков: “…Розкажіть мені про паркетних генералів. І про тилових генералів. І розкажіть мені про Женю Мойсюка, якому Петро Порошенко вручає погони генерал-майора… Я знаю «Призера», на той момент комбрига 81-ї [окремої аеромобільної бригади ЗСУ], з яким спав в одному підвалі у Водяному. Це січень 2015-го, ДАП. Я знаю, сам знаю, як він сідав в мотолигу і гнав в термінал за пораненими. Ага, ну розкажіть мені про паркетного”.

“Женя «Призер» Мойсюк перший генерал, який війну почав комбатом в 25-ці (Дніпропетровській повітряно-десантній бригаді – “Н”)“, – зазначив Бірюков.

За його словами, за останній чотири роки десятки полковників отримали генеральські погони.

“Плеяда нових. Оновлення генеральського корпусу”, – додав він.

Відповідно до указу, серед інших, звання генерал-майора отримав також Віктор Ніколюк – нині начальник 169-го навчального центру “Десна”, а до березня 2017-го — командир 92-ї окремої механізованої бригади, “Вітер” (“Вєтєр”).

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №409/2018
Про присвоєння військових звань

1. Присвоїти військове звання генерал-лейтенанта:

генерал-майору СОДОЛЮ Юрію Івановичу – командувачу морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України;

генерал-майору ТИМОШЕНКУ Радіону Івановичу – заступнику начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

2. Присвоїти військове звання генерал-майора:

полковнику ГУДЄЄВУ Юрію Миколайовичу – начальнику штабу – першому заступнику начальника логістики Командування Сухопутних військ Збройних Сил України;

полковнику КИДОНЮ Володимиру Івановичу – начальнику управління оборонного планування – заступнику начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України;

полковнику МОЙСЮКУ Євгену Георгійовичу – першому заступнику командувача Десантно-штурмових військ Збройних Сил України;

полковнику НІКОЛЮКУ Віктору Дмитровичу – начальнику 169 навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України;

полковнику ЧЕПКОВУ Ігорю Борисовичу – начальнику Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних Сил України.

Президент України  П.ПОРОШЕНКО

Читайте також:
Живим і загиблим. Президент вручив нагороди воїнам до Дня ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна