Олександр Гвоздик у важкому поєдинку нокаутував «Супермена» та став чемпіоном світу. – Київ Інфо

Олександр Гвоздик у важкому поєдинку нокаутував «Супермена» та став чемпіоном світу.

Важкий і досить рівний бій з досвідченим чемпіоном тривав до 11-го раунду.

У ніч на 2 грудня, відбувся бій за титул чемпіона світу за версією WBC у напівважкій вазі (до 79,4 кг) між канадцем Адонісом Стівенсоном (29-2-1, 24 КО) й українцем Олександром Гвоздиком (16-0, 13 КО). У непростому і досить рівному поєдинку українець зумів нокаутував титулованого суперникана на призвисько «Супермен» і відібрав у нього чемпіонський пояс, повідомляє УКРОП із посиланням на  Патріоти України.

Поєдинок приймало місто Квебек, що у Канаді, на території чемпіона на момент початку бою. Зі стартових секунд ветеран-чемпіон зайняв центр рингу. Перша трихвилинка пройшла переважно у позиційній боротьбі з мінімумом загострень з обох сторін.

Українець вицілював у корпус, Стівенсон сконцентрувався на полюванні за головою претендента.

У третьому раунді Гвоздик накрутив темп і щільність бою, почав боксувати першим номером. Стівенсона навіть упав, але рефері чомусь не відрахував нокдаун.

До екватора бою на діях чемпіона почала позначатися втома. Він непогано починав раунди, але потім тільки лише відстрілювався одиночними лівими.

Гвоздик же нарощував оберти, працював комбінаціями, перевершував чемпіона у швидкості, заплутував у постійних переміщеннях, чудово виходив в атаку.

У 10-му раунді українець проґавив небезпечний лівий прямий і ледве втримався на ногах, але наприкінці раунду і сам кілька разів потривожив Стівенсона.

А вже у наступній трихвилинці, після прочухана від тренера Тедді Атласа, Гвоздик натиснув, змусив чемпіона перейти у режим виживання, після чого відправив на канвас. Рефері негайно зупинив сутичку.

Для українського боксера ця перемога стала шістнадцятою в шістнадцяти боях на професійному рингу (тринадцять разів Гвоздик виграв достроково). Стівенсон зазнав другої поразки у тридцяти двох боях на профі-рингу і залишився без пояса, яким володів з 2013 року.

Зауважимо, що Гвоздик став четвертим боксером-чемпіоном з України. Наразі світовими титулами володіють Олександр Усик, Василь Ломаченко й Артем Далакян.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook