Експрес Київ-Бориспіль зламався на другий день після запуску

Вікторія Бега, фото
Вікторія Бега
Василь Пехньо, фото
Василь Пехньо
Швидкісний експрес із Києва до аеропорту «Бориспіль» зламався наступного дня після його запуску. За словами водія експресу, виникла проблема із двигуном, тому поїзд не заводився.

Експрес Київ-Бориспіль виїхав об 11:01 з вокзалу і мав прибути до аерпорту об 11:38, через 37 хв. Однак, через вимушену зупинку, потяг прибув до Борисполя близько 13-ї години. Його відбуксирував інший потяг.

«До аеропорту 5 км і ось уже 12:15, а ми досі стоїмо», — розповів кореспондент Громадського з місця події. 

Під час зупинки не працював туалет, вимкнули опалення.

«У мене рейс о 12:45 в Доху в Катар, з Катару в Австралію. Через затримку потяга я не зможу вилетіти. Це якесь свавілля», — розповів Даніель, один із пасажирів потяга. Аби встигнути на рейси, деякі пасажири вискочили з потяга.

«Мій рейс відправляється за годину. Хто компенсуватиме мені втрати? Хто купуватиме новий квиток. Ми застрягли тут. Я не встигну на свій літак. Я певен, що ніхто нічого не компенсує мені. Вони мали враховувати графік вильоту рейсів. Якщо вони знали, що є якісь проблеми, вони мали організувати трансфер для пасажирів до аеропорту ще на першій зупинці, але цього не сталося і ось ми тут. А мій літак відправляється о 13:10, за 55 хв, тож у мене немає шансів встигнути», — розповів австрієць Мартін, який сьогодні планував повернутися додому у Відень.

Провідниця експресу Ірина Таран зазначила, що пасажирам, які не встигають на свої рейси, слід звертатися до авіакомпаній. Відтак пасажири намагалися зв'язатися з авіакомпаніями, аби вони затримали вильоти.

Глава Укрзалізниці Євген Кравцов повідомив, що усі пасажири встигли на свої рейси. Одного пасажира переєстрували на рейс до Дохи на 2 грудня.

«Зараз вже нема затримок у графіку швидкісного сполучення до аеропорту Бориспіль», — додав він о 14:35.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Поїздка експресом Київ-Бориспіль коштувала мені 550$ — пасажир, який спізнився на літак

«Укрзалізниця детально розслідує причини технічної несправності, що виникла, та докладе максимуму зусиль для неповторення прикрої ситуації. Змушені також вчергове нагадати пасажирам, що у погодних умовах, що склалися, свої поїздки слід планувати завчасно та брати до уваги можливі форс-мажорні обставини», — додали у компанії.

«З людьми, які потребують компенсації, ми будемо працювати, нікого не залишимо, все зробимо. Як треба буде (компенсувати – ред.) будемо з людиною розмовляти, дивитися)» - відповів керівник південно-західної залізниці Роман Веприцький на запитання журналіста Громадського про компенсацію для пасажира, який спізнився на літак.

Він переконаний, що інцидент не вплине на кількість охочих скористатися експресом.

Вранці 1 грудня Кравцов радив людям їхати в аеропорт експресом, аби уникнути заторів. 

«Є порада: якщо збираєтесь в аеропорт — то їхати треба лише «Kyiv Boryspil Express». Ціна від сантиметрів снігу на дорогах не залежить — фіксовані 80 грн. Таксисти сьогодні просять у 5 разів дорожче — від 400. Почніть подорож не у заторах», — писав він.

Нагадаємо 30 листопада у Києві запустили перший експрес до Борисполя.

Раніше стало відомо, що експрес Київ-Бориспіль курсуватиме між залізничним вокзалом Києва Київ-Пасажирський та аеропортом Бориспіль цілодобово.

Інтервал між рейковими автобусами становитиме близько 1 години, однак зранку та ввечері його зменшать до 27-44 хвилин. Дорогою експрес робитиме лише одну двохвилинну зупинку на вокзалі «Дарниця».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ Місяць до старту електрички Київ-аеропорт Бориспіль: репортаж-експеримент



Поділитися: