“Чужим прутнем кропиву косити”. Гриценко зробив різку заяву після нападу на нього в Одесі

 

Претендент на посаду президента України Анатолій Гриценко прокоментував напад на нього та його соратників в Одесі.
Про це він написав у Facebook, опублікувавши відео інциденту.

“Попередні провокації – однотипні в усіх регіонах – виконавці відбували мляво, заради звіту в центр. А тут, в Одесі, жирний заступ за межі закону й людяності. Це і є твоя мобілізація, Петре Олексійовичу? Не втомився чужим прутнем кропиву косити?” – йдеться і дописі екс-міністра оборони.

За його словами, троє партійців постраждали найбільше: струс мозку, розсічені обличчя. Це Анатолій Завада, Тимур Іванович Поляков і Тимур Тимурович Поляков (батько й син). Їм надають допомогу лікарі.

За словами Гриценка, поліція порушила кримінальне провадження за статтею “хуліганство”.

Організатора й більшість виконавців нападу вже встановлено. Замовника шукати не треба. Він відомий. Недовго вже залишилося, скоро настане час відповідати перед судом не лише виконавцям!” – додав політик.

“Завинив я перед нашими партійцями, вперто не погоджуючись на професійну охорону до початку офіційної кампанії. Вважав неетичним відпарканюватися від свого народу. Але треба визнати: серед мільйонів чесних людей є й тварини. Жорстокі, бездушні, треновані, дресовані”, – заявив Гриценко.

Сутичка між прихильниками і противниками лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка сталася в центрі Одеси ввечері в середу, 28 листопада.

Анатолій Гриценко після нападу в Одесі

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, під час зустрічі з одеситами, що мала відбутися в Приморському районі міста, невідомі закидали яйцями лідера політичної партії (Анатолія Гриценка). Між його прихильниками і противниками сталася сутичка.

“За наявною інформацією, під час конфлікту його учасники використовували проти опонентів газові балончики. Протиправні дії припинили поліцейські, які патрулювали вулиці. Вони розняли учасників конфлікту і не допустили його ескалації”, – заявили в главку поліції.

Зараз за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

За словами прихильників Гриценка, в середу була запланована його зустріч в приміщенні офісного центру “Термінал-42” на вулиці Рішельєвській. Їй перешкодили зловмисники – 20-30 чоловіків. Спочатку вони перегородили шлях політику і намагалися вручити йому великого гарбуза, в який вставили фалоімітатор. На гарбузі був образливий напис, зроблений із застосуванням ненормативної лексики. Гриценко відштовхнув “подарунок”, після чого його закидали яйцями.

“Потім «тітушки» напали на активістів, які супроводжували Гриценка. Поліція нікого з нападників не затримала… Попереду нападників було кілька асоціальних елементів, для прикриття, самі бойовики були в масках”, – заявили прихильники політика, яких цитує УНІАН.

Очевидці стверджують, що нападники – молодики спортивної статури.

Читайте також:
Гриценко заявив про власний “мирний план” для Донбасу.
Він входить до групи з росіянами

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна