Голова МЗС Німеччини: Росія не повинна порушувати суверенітет своїх сусідів

Вівторок, 27 листопада 2018, 11:31

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас у вівторок закликав Москву відновити дотримання міжнародного права та поважати територіальний суверенітет сусідніх країн.

Про це пише Reuters.

Уряд Німеччини раніше заявив, що Росія 25 листопада невиправдано застосувала силу проти українських суден в районі Керченської протоки. Берлін закликав Росію повернути українські кораблі та звільнити захоплених моряків.

"Метою має бути те, щоб Росія знову дотримувалася міжнародних правил і не порушувала територіального суверенітету своїх сусідів", - сказав Маас у своїй промові в Берліні.

Для досягнення цієї мети Німеччина і її європейські союзники потребують чітких принципів та "справжнього діалогу" щодо спільної безпеки в Європі, додав Маас.

Нагадаємо, Україна закликала Європейський Союз і держави-члени відреагувати на використання сили Росією в Керченській протоці новою хвилею санкцій.

Голова комітету німецького Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген заявив, що Європі, можливо, доведеться посилити санкції проти Москви після захоплення українських суден.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.