ВОЄННИЙ СТАН НЕ ОЗНАЧАЄ ОГОЛОШЕННЯ ВІЙНИ – ПОРОШЕНКО – Київ Інфо

ВОЄННИЙ СТАН НЕ ОЗНАЧАЄ ОГОЛОШЕННЯ ВІЙНИ – ПОРОШЕНКО

Україна має намір продовжити дотримуватися всіх міжнародних зобов’язань, включно з Мінськими угодами.

Запровадження воєнного стану в Україні у зв’язку з агресією Росії не означає відмови України від політико-дипломатичного шляху повернення українських територій, а вводиться винятково для посилення оборони Української держави. Про це заявив Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО, пише “Укрінформ”.

“Воєнний стан вводиться винятково з метою посилення оборони України на фоні зростаючої агресивності й акту неприкритої агресії відповідно до міжнародного права з боку Російської Федерації. Воєнний стан не означає нашої відмови від політико-дипломатичного врегулювання звільнення української території”, – запевнив президент.

За його словами, Україна має намір продовжити дотримуватися всіх міжнародних зобов’язань, включно з Мінськими угодами.

Також Глава держави зазначив, що воєнний стан не означає оголошення війни.

“Україні ні з ким не планує воювати”, – наголосив Порошенко.

Нагадаємо, ранком 25 листопада корабель РФ протаранив український буксир в районі Керченської протоки. Внаслідок зіткнення в українського судна було пошкоджено головний двигун та обшивка. Згодом стало відомо: РФ перекрила Керченську протоку та підняла в небо вертольоти.

Надвечір неділі з’ясувалося, що РФ застосувала зброю проти корабля ВМС ЗС України, було поранено українського моряка. Малі броньовані артилерійські катери, вражені вогнем противника, втратили хід. Українські судна було захоплено Росією.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Київ.Info» у Google новини та Facebook.

ВІД MY.UA

Ми в Facebook