Порошенко каже, що вступ до ЄС – справа "років, а не десятиліть"

П'ятниця, 23 листопада 2018, 14:16

Питання повноцінного членства України в Європейському Союзі - справа кількох років, а не десятиліть, впевнений президент Петро Порошенко.

Про це він заявив під час зустрічі зі студентами Національного торгово-економічного університету в п'ятницю в Києві, повідомляє "Європейська правда".

"Це не питання десятиліть, а питання років", - сказав Петро Порошенко. Перед цим президент порадив студентам не хапатися за дату, навівши у приклад ситуацію з безвізом. Порошенко пояснив, що використовував помилкові дати початку дії безвізу, які сам оголошував, для "тиску на ЄС".

За словами Порошенка, кроки, необхідні для наближення до ЄС, прописані в Угоді про асоціацію. "Що треба зробити – я вже чітко визначив. Якщо ви прочитаєте Угоду про асоціацію, там все це є", - сказав президент.

"Я тоді казав, що це (Угода про асоціацію. – Ред.) моя президентська програма. Чому? Бо я Угоду про асоціацію писав. Так само, як і був долучений до формування документу про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі – найбільш амбіційної угоди, яку має Євросоюз. Британії ще треба буде попрацювати, щоб мати такі умови, як зараз має Україна", - заявив Порошенко.

Він додав, що для наближення до ЄС Україні слід "виконати свою домашню роботу" - реформувати більшість галузей та сформувати антикорупційну інфраструктуру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.