Провладний топ-блогер Карл Волох: Владі доводиться красти, щоб протистояти атакам Путіна

 

Карл Волох
підприємець; популярний з часів Майдану блогер та політичний експерт, що входить до групи Арсена Авакова/”Народного фронту”

(FB)

Кілька дуже пристойних і розумних людей, вдарившись пару років тому в рафіноване зрадойо*ство (внаслідок чого ми взаємно обмежили спілкування), в останній тиждень несподівано для мене висловили дике збентеження та стривоженість з приводу ймовірної перемоги Тимошенко на виборах і перспектив України в цьому випадку.

Понад те, довго з надією випитували в мене підстави для мого особистого оптимізму і з готовністю погодилися, що:

а) інформаційний простір абсолютно викривлений і необ’єктивний;

б) найкращий спосіб підіграти Путіну – огульні, незбалансовані антикорупційні камлання проти влади;

в) сьогоднішня боротьба проти, нібито, корупції неминуче призведе до влади корупціонерів набагато більш запеклих та з серйозними зобов’язаннями перед олігархами, яких нинішній владі вдалося частково приструнити.

Я, в свою чергу, додав (і попросив подумати над тезою), що та корупція, яка зберігається при нинішній владі (на порядок нижча, ніж до 2014-го), є багато в чому вимушеною – головним чином, тому, що владі доводиться красти, щоб на ці гроші хоч почасти інформаційно та організаційно протистояти атаці об’єднаних путінсько-олігархічних інформаційних військ.

І це, мабуть, найскладніша українська проблема, бо підтримку головних ЗМІ в Україні (що означає – владу) можуть мати тільки ті політики, які лояльні до Кремля і олігархів – тобто, відверто антиукраїнські.

Загалом, полку тверезо мислячих людей прибуло. Сподіваюся, це тільки початок.

Читайте також:
38% українців вважають корупцію “ментальною особливістю” нації.
СОЦІОЛОГІЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна