ГоловнаПолітика

Голова Вірменської церкви прокоментував ситуацію навколо автокефалії для України

"Вірменська апостольська церква є прихильницею канонічності".

Голова Вірменської церкви прокоментував ситуацію навколо автокефалії для України
Католикос всех армян, верховный патриарх Гарегин II
Фото: http://sau.org.ua

Вірменська апостольська церква є прихильницею канонічності. Про це заявив католікос всіх вірмен, верховний патріарх Гарегін II в Новосибірську під час освячення нового храму, відповідаючи на питання, чи зможе Вірменська апостольська церква визнати об'єднавчий собор в Україні.

Про це пише ТАСС.

"Вірменська апостольська церква є прихильницею канонічності. І в цьому сенсі ніколи не може вітати кроків, які спрямовані на розподіл, розчленування церкви", - сказав Гарегін II.

Раніше Сербська церква заявила, що не визнає рішення Константинополя щодо України. Зокрема, в СПЦ не визнали зняття анафеми з глав УПЦ КП і УАПЦ. Також свою повну солідарність з позицією РПЦ з українського церковного питання висловили Александрійська і Антіохійська православні церкви. Православна церква Чехії та Словаччини висловила підтримку УПЦ МП на тлі отримання Україною автокефалії.

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату зняв анафему з предстоятелів УПЦ КП Філарета та УАПЦ Макарія, а також ухвалив рішення припинити дію указу 1686 року про дозвіл на висвячення київського митрополита Московським патріархом, який в Росії вважають передаванням канонічної території України.

Рішення Синоду відкривають дорогу для надання Томосу про автокефалію після об'єднавчого собору УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП, який, на думку глави УПЦ КП Філарета, може відбудуться вже в листопаді.

3 листопада Президент України Петро Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про створення незалежної української церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram