Фічери

Заслужений статус: Девід Хокні став найдорожчим живим художником

16 листопада, 2018
Картина Девіда Хокні, "Басейн з двома фігурами" / Фото: Anthony Wallace/AFP

Картина Девіда Хокні, «Басейн з двома фігурами» / Фото: Anthony Wallace/AFP

Картину «Басейн з двома фігурами» видатного британського художника Девіда Хокні було продано на аукціоні Christe’s в Нью-Йорку за рекордні $ 90,3 млн. Такий результат допоміг Хокні відібрати статус у Джеффа Кунса, скульптуру якого було куплено на тому ж аукціоні у 2013 році за $ 58,4 млн.

За картину боролися протягом дев’яти хвилин два анонімних учасника аукціону в телефонному режимі. Попередньо робота 1972 року оцінювалася в $ 80 млн. Особа покупця тримається в секреті. За інформацією джерел, ним став британський мільярдер Джо Левіс. У 2018-му бізнесмен зайняв 12 місце в списку найбагатших людей Великобританії, його стан оцінюється в п’ять мільярдів доларів.

81-річний Девід Хокні — один з найвпливовіших сучасних британських художників. У Великобританії він визнаний одним з найбільш значних майстрів XX століття. Роботи Хокні є в колекціях найбільших світових музеїв, в тому числі в лондонській Національній портретній галереї, в Інституті мистецтв у Чикаго, в Національній галереї Австралії і в Музеї сучасного мистецтва в Токіо.

Приєднуйтесь до нашої сторінки у Фейсбук 

Share: