ukr
русский
Топ-теми:

Мені дуже соромно. Наталя Бурейко розбурхала зізнанням про Росію в справі Варченка

Мені дуже соромно. Наталя Бурейко розбурхала зізнанням про Росію в справі Варченка
Мені дуже соромно. Наталя Бурейко розбурхала зізнанням про Росію в справі Варченка

Студентка Наталя Бурейко, яка напередодні звинуватила одного з керівників департаменту захисту економіки Нацполіціі Олександра Варченка в переслідуванні і домаганнях, принесла вибачення.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Мені дуже соромно. Я стала жертвою цинічної провокації проти Олександра і його дружини. Я допускаю, що акаунт було створено хакерами з Росії для дискредитації чиновників Національної поліції та Державного бюро розслідувань", - написала дівчина.

За її словами, вона пред'явила звинувачення, не розібравшись в ситуації, намагаючись захистити себе і своїх близьких, і не мала підстав та морального права вважати, що винен Олександр Варченко, - він і його дружина "є порядними людьми", жертвами "брудної інформаційної кампанії" шахраїв.

Так, вона вибачилася і попросила не звертатися до неї за коментарями.

Мені дуже соромно. Наталя Бурейко розбурхала зізнанням про Росію в справі Варченка
Мені дуже соромно. Наталя Бурейко розбурхала зізнанням про Росію в справі Варченка

Журналіст Айдер Муждабаев прокоментував її слова: "Як же легко у нас в Україні розігнати будь-який інформаційний фейк. Як же легко мати з нами справу кому завгодно, а особливо - російським інформаційним диверсантам. Так легко, що за країну страшно в передвиборний час" .

"За якісь дві доби країна отримала урок поганого, очевидного, простого, дешевого, але веселого хайпу. Скільки таких ще буде", - підсумував тележурналіст і спікер МВС Артем Шевченко.

Блогер Клим Братковський теж висловився: "Секс-скандал - це прекрасний кейс, як аналізувати інформацію, в якій ти не впевнений".

"Метод Бурейко або як круто хайпанути. Зараз питань більше ніж відповідей. Але як добре спостерігати і аналізувати маніпулювання з різних сторін. Тут і Кремль, і боти, і масове поширення, і пости користувача твердої рукою не студентки, тут все чудово", - прокоментував ситуацію офіцер ЗСУ, блогер Анатолій Штефан.

Радник глави МВС Зорян Шкіряк: "У цій фейковій історії фініта ля комедія. Точка. Але такого ще точно буде багато. Зараз вкидання різної чорнухи і фейків - це один з основних елементів інформаційної війни, спроб дискредитації державних органів для дестабілізації внутрішньої ситуації в країні" .

Варто зауважити, що в той же час багато в коментарях засумнівалися у щирості її визнання, помітили, як змінилася її риторика за один день і припустили, що її могли залякати новими загрозами.

"З моїх слів записано вірно, мною прочитано", "Мені здається, що Наталя під гіпнозом", "Ніхто і не сумнівався, що високопоставлені чиновники в кінцевому підсумку виявляться кришталево чистими людьми", "Жесть, ментовська країна", "Її явно підставили, залякали! Можливо навіть погрожували пістолетом біля голови", "Непогано обробили... як зомбі", "Та хто ж з вами провів бесіду?", "Як би не вбили дівчинку", - написали в мережі.

Нагадаємо, що 7 листопада Наталія Бурейко розповіла, як в Tinder познайомилася з Олександром, який після недовгого спілкування став нав'язливо й агресивно до неї залицятися, домагатися близькості, загрожувати її родичам і надіслав квіти з відрубаними пташиними лапками.

Бурейко подала заяву в прокуратуру Києва, регіональне управління СБУ буде проводити досудове розслідування за фактом погроз вбивства.

Олександр Варченко стверджував, що дівчину не знає, профілю в Tinder не має, і це провокація, спрямована на псування репутації його дружини.

Дружина, перша заступниця голови Державного бюро розслідувань, прокурор з 15-річним стажем, колишня працівниця "департаменту Кононенка-Грановського" ГПУ Ольга Варченко заявила, що проти неї ведуть брудну кампанію і дані для профілю взяли з аккаунта її чоловіка в Facebook. За її словами, вона знає, кому вигідно зіпсувати її репутацію, але імен називати не стала.