ГоловнаЕкономікаДержава

Тернопільські маршрутники влаштували страйк через зниження цін на проїзд

Ситуацію рятують тільки комунальні тролейбуси.

Тернопільські маршрутники відмовилися працювати у відповідь на рішення мерії скасувати подорожчання проїзду.

З 1 листопада в місті вартість проїзду в маршрутках було підвищено з 5 до 9 гривень, у тролейбусах - з 4 до 8 гривень. Однак під тиском громадськості виконком відступився і з 6 листопада повернув старі тарифи.

Місцеве видання "20 хвилин" пише, що в зв'язку з цим у вівторок маршрутки не виїхали на рейси. На зупинках - скупчення людей, які не можуть вчасно дістатися на роботу. Жителі Тернополя в усьому звинувачують мера міста і міську раду, які представляють ВО "Свобода".

Ситуацію рятують тільки тролейбуси, єдиний громадський транспорт, яким сьогодні можна скористатися в Тернополі. На маршрут виїхали, як завжди, 51 тролейбус, розповів директор КП "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх. "Але скоро і ми, ймовірно, будемо стояти. Адже з такими тарифами ми не зможемо заплатити за електроенергію, а підприємство і так має борги", - додав він.

Інші перевізники заявили, що миритися зі старими тарифами вони не будуть, тому що і так працюють у мінус і мають борги за дизельне паливо. За словами деяких із них, навіть вартість проїзду 10 грн не покриє всіх їхніх витрат. Якщо жителів Тернополя новий тариф не влаштовує, що маршруток не буде, перевізники радять іти під міську раду і пояснювати тим активістам, які здійняли галас, що вони хочуть їздити.

Нагадаємо, Тернопіль планує в перспективі відмовитися від маршруток. У березні 2018 року Тернопільська міськрада прийняла рішення, яке дозволить комунальному підприємству "Тернопільелектротранс" укласти договір лізингу для закупівлі великих автобусів замість маршруток.

Це сталося після того, як 10 січня більшість маршрутних автобусів у Тернополі не вийшли на рейси і відмовилися працювати з електронною оплатою проїзду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram