Фічери

Бразильський музей змушений продати картину Джексона Поллока

1 листопада, 2018
Джексон Поллок, №16, 1950 / Фото: phillips.com

Джексон Поллок, №16, 1950 / Фото: phillips.com

Приватний музей сучасного мистецтва у Ріо-де-Жанейро вимушений через скрутне фінансове становище виставити на продаж полотно Джексона Поллока «№16», яке зберігалося в його колекції понад півстоліття.

Картину продаватимуть в Нью-Йорку на аукціоні Phillips 15 листопада. Експерти передбачають, що абстрактну композицію продадуть не менше ніж за $18 мільйонів. Робота Поллока «№16», вважається однією із найцінніших картин у музейній колекції, вона зберігалася там практично відразу після написання в 1950 році. Картина була придбана бізнесменом і меценатом Нельсоном Рокфеллером і подарована музею, в якому він в той час займав почесний пост віце-президента. Угода відбулася 20 грудня 1950, її сума склала $ 306, про що свідчить чек, який Phillips долучить до головного лоту свого аукціону.

Читайте: Румунський музей втратив скульптуру Бранкузі

Ситуацію з продажем в самому музеї пояснили через дефіцит бюджету. Інституція, як з’ясувалося, давно відчуває фінансові труднощі, втім, очевидно, як і інші музеї Бразилії. Тільки у вересні 2018 року країна позбулася практично всієї колекції Національного музею в Ріо, в результаті пожежі.

Приєднуйтеся до нашої сторінки у Фейсбук

Share: