ГоловнаСуспільствоПодії

На шахті "Лисичанськвугілля", де 10 добу страйкують гірники, стався обвал

Шахтарі вимагають погасити 4-місячну заборгованість з виплати зарплат.

На шахті "Лисичанськвугілля", де 10 добу страйкують гірники, стався обвал
Фото: facebook.com / Олексій Ляшенко

На шахті імені Капустіна державного підприємства "Лисичанськвугілля", (Луганська область), де 10 добу страйкують гірники, стався обвал. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Завалило шостий західний польовий відкаточний штрек. В результаті огляду місця аварії, попередньо зроблено висновок, що завалено 10 погонних метрів гірничої виробки. Саме в цій виробці перебувають 16 учасників протесту і народний депутат Сергій Каплін. Вони не збираються залишати місце свого перебування. Гірники оцінили ситуацію і дійшли висновку, що в них є два запасні виходи на поверхню", - написав Волинець.

Він також додав, що до акції протесту з понеділка приєднаються працівники інших шахт, а також гірники залізорудної промисловості з Кривого Рогу та інших регіонів.

Як інформує "Громадське", в шахті на глибині 600 метрів під землею 10 добу перебуває 16 шахтарів. Двох гірників кілька днів тому госпіталізували.

Серед вимог: погасити 4-місячну заборгованість з виплати зарплат.

Також шахтарі вимагають відставки гендиректора "Лисичанськвугілля" Валентина Кисельова, дії якого, за їхніми словами, "довели підприємство до межі банкрутства". Шахтарі підозрюють його і в незаконному збуті продукції об'єднання.

"Продовження підземного страйку може мати незворотні наслідки для його учасників", - повідомив керівник незалежної профспілки ПО "Лисичанськвугілля" Едуард Всеволодський.

За його словами, адміністрація об'єднання тисне на активістів страйку, погрожуючи їм звільненням, а самого Всеволодськго не допускають до підприємств, де розташовані первинні організації очолюваної ним профспілки.

Як повідомлялося, 19 жовтня на поверхню відмовилися піднятися 33 працівники шахти імені Капустіна - в знак протесту проти заборгованості та некомпетентності керівництва. Підприємство заборгувало їм близько 170 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram