У Тимошенко спростували інформацію про зустріч з лідером каталонських сепаратистів

П'ятниця, 26 жовтня 2018, 18:37

Юлія Тимошенко не мала переговорів або повноцінної зустрічі із колишнім главою уряду Каталонії Карлесом Пучдемоном, а спільне фото політиків у Женеві було зроблене під час короткого привітання.

Про це розповіла "Європейській правді" речниця Тимошенко для закордонних ЗМІ Наталя Лисова, яка супроводжує її під час візиту до Женеви.

Вона, зокрема, категорично спростувала інформацію зустріч політиків: "Ніякої зустрічі Пучдемона з Тимошенко не було, взагалі".

Лисова наголосила, що Пучдемон сам підійшов до представниці України щоби потиснути їй руку. 

"Карлес Пучдемон, як і Юлія Тимошенко, був присутній на безпековому форумі у Женеві, де представляли учасників, а після панельної дискусії він підійшов до Тимошенко, щоби привітатися. А правила хорошого тону передбачують, що з людьми потрібно вітатися. Те, що зустріч не мала місце, підтверджує також твіт Пучдемона, який не згадує про "розмову" з Юлією Тимошенко", - пояснила вона.

Речниця Тимошенко також наголосила, що у команді Тимошенко здивовані тим що медіа "не відрізняють зустріч та привітання".

Раніше "Європейська правда" опублікувала твіт Кaрлеса Пучдемона із фото моменту його зустрічі з Юлією Тимошенко, у якому він побажав їй успіхів на прийдешніх президентських виборах. Як відомо, Пучдемон добивався відокремлення Каталонії від Іспанії та був вимушений поїхати з країни через кримінальне переслідування за свою діяльність. Основне звинувачення, висунуте колишньому главі каталонського уряду в Іспанії - організація повстання

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.