На ТБ висміяли футболістів “Динамо” і “Шахтаря”, які лайкають Путіна в Instagram. ВІДЕО

 

Ведучий програми “Телебачення Торонто” на суспільному каналі UA:Перший Майкл Щур висміяв групу футболістів збірної України, які в “Інстаграмі” лайкають фото з президентом Росії Володимиром Путіним та лідером Чечні Рамзаном Кадировим (обидвоє беруть участь в агресивній війні проти України).

У гумористичному сюжеті, який вийшов в ефір 14 жовтня, Майкл Щур визнав, що “наша збірна – це перш за все згуртована команда однодумців, тому лайки Тіматі, Путіну й Кадирову вони теж ставлять разом”.

Як з’ясувалося, протягом останнього часу неодноразово лайкали фото з Путіним та/або Кадировим такі футболісти, як Артем Бєсєдін і Микола Шапаренко (“Динамо” Київ), Микола Матвієнко, Андрій П’ятов, Віктор Коваленко (“Шахтар” Донецьк).

Бєсєдін Путін Матвієнко Путін
<
>

Щур провів “тактичне заняття”,на якому розповів футболістам, що котиків, собачок і футбольний м’яч в “Інстаграмі” лайкати можна, а Путіна – ні.

Також він пояснив, що півлайка (лише одній особі на фото) поставити неможливо. Та й, мовляв, у будь-якому разі, лайкати репера Тіматі, який прославляє Путіна й Кадирова – негоже.

Раніше цього тижня гравці збірної України Артем Бесєдін і Микола Матвієнко оскандалилися в мережі, поставивши лайки до фото відомого російського виконавця Тіматі в мережі “Інстаграм”. Репер тисне руку президенту РФ Путіну та вітає його з днем народження. У своєму пості Тіматі бажає йому “довгих років життя, здоров’я і терпіння”, називає гідним президентом та закикає: “Росія тільки вперед”.

Також футболісти лайкали фото Тіматі з Кадировим:

Нападник “Динамо” Бесєдін так прокоментував свою поведінку в “Інстаграмі”: “Виникла дуже дивна ситуація. Те, що я поставив лайк цього фото, нічого не означає. Я слухаю Тіматі, і якщо придивитися, то ставив лайки всім попереднім його фотографіям. Не важливо, хто там на фото. Я ставив лайк виконавцю, а не Путіну або ще комусь.
Я не люблю ні Росію, ні Путіна. Це маячня. У моєму вчинку немає ніякої політики”.

Щур зауважив, що після скандалу Бєсєдін і Матвієнко “відлайкали” ці пости.

Водночас “Телебачення Торонто” висміяло також церемонію посвячення новачків у національну збірну, коли ті мусять публічно співати пісню. Майже завжди це низькопробна російська попса.

Як писала “Новинарня“, раніше стало відомо, що донецький ФК “Шахтар” не дозволяє своїм футболістам публічно підтримувати українську армію та писати про це в соцмережах. Таку позицію в клубі Ріната Ахметова пояснювали недоцільністю загострювати політичні позиції з огляду на наявність уболівальників “Шахтаря” в окупованому Донецьку.
Крім того, гравець “Шахтаря” і збірної України Ярослав Ракицький принципово відмовляється співати національний гімн разом з іншими гравцями.

Бразильський легіонер “Шахтаря”  мусив видалити селфі з українським танком. Також керівництво клубу змусило гравця видалити з Instagram
пост на підтримку Збройних сил.

На даний момент “Шахтар” проводить домашні матчі в Харкові. Клубна “Донбас-арена” захоплена бойовиками.

Читайте також:
Ультраси провели жорстку бесіду з футболістами “Шахтаря”
через позицію щодо АТО. ВІДЕО

Як і не хочеш, то мусиш: “Шахтар” таки вийшов на матч у футболках
на підтримку ЗСУ. ОНОВЛЕНО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна