Грицак сказав, скільки працівників СБУ загинули за час російської агресії

Грицак сказав, скільки працівників СБУ загинули за час російської агресії

Укрінформ
Під час проведення Антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил 227 співробітників Служби безпеки України нагороджені державними нагородами за мужність і героїзм.

Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак, вітаючи колег та ветеранів із Днем захисника України, інформує прес-служба СБУ.

Як зазначає Грицак, "чотири роки поспіль ми зустрічаємо це свято у вирі боротьби за державний суверенітет, територіальну цілісність і непорушність наших кордонів, за право українців бути господарями на власній землі, за свободу та національне самовизначення. Російська агресія проти України перетворила схід нашої країни на плацдарм бойових дій, а український Крим – на тимчасово окуповану територію. Але проти загарбницьких дій агресора постала потужна, незламна сила українських воїнів – захисників рідної землі. В авангарді цієї боротьби співробітники Служби безпеки України, ризикуючи собою, ефективно протидіють диверсійно-підривній діяльності ворога та нищать плани російських спецслужб на всій території нашої країни".

Голова СБУ наголосив: "Низький уклін двадцяти семи Героям Служби, які віддали своє життя за державність та свободу українського народу. Сто двадцять вісім наших колег отримали поранення різного ступеня важкості. За мужність і героїзм під час проведення Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних Сил 227 співробітників української спецслужби нагороджені державними нагородами".

"14 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва, ми також відзначаємо 76-ту річницю створення Української повстанської армії. Впродовж нашої славетної історії ці знакові для українців свята набули особливо важливого змісту, оскільки символізують національну ідентичність, патріотизм та духовну єдність українського народу", - сказав Грицак.

Він подякував усьому колективу СБУ – "захисникам України, які забезпечують безпеку нашої держави та наближають повернення мирного неба над Україною", і побажав колегам та їхнім родинам "міцного здоров’я, добробуту та впевненості у завтрашньому дні. Сил вам та витримки у почесній справі служіння українському народові".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-