Москва «скаженіє» через церкву

Я вже писав про поступове перетворення константинопольського патріархату в центр світової церковної геополітики замість Ватикану. І цей центр має виразний український акцент.
Ось як, за повідомленням радіо “Свобода”, світові медіа коментують ситуацію.
Видання The Economist наголошує:

Москва «скаженіє» через те, що Константинополь не розглядає Україну, навіть умовно, як канонічну територію Москви. Оглядач видання The Atlantic перераховує потенційні варіанти відповіді Москви. А автор статті у газеті The Wall Street Journal запевняє: Вселенський патріарх вражаюче заявив про свій статус як найвищого православного лідера. А у виданні EU Observer ідеться про те, що вся ця ситуація лише підтверджує слова спеціального представника Держдепартаменту США з питань України​ Курта Волкера про те, що Путін втратив Україну «з точки зору сердець і думок».
Видання The Economist наголошує: Москва «скаженіє через те, що українська церква отримала шанс стати незалежною». Тепер рішення, ухвалені в Стамбулі, можуть мати серйозні наслідки для релігійних та геополітичних відносин у східній Європі.
Оглядач американської газети The Wall Street Journal запевняє: Україна, як «колишня радянська республіка, отримала суттєву перемогу в своїх зусиллях знизити вплив Кремля».

«Рішення патріарха Варфоломія є вражаючою заявою про його статус як найвищого православного лідера, адже саме цю його позицію Москва прагнула поставити під сумнів упродовж останніх років завдяки своїм масштабам, багатству й політичному впливу!» – переконаний автор.

Vasyl Chepurnyi

MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.