Вибухи під Ічнею: основна версія поліції - диверсія РФ

Вибухи під Ічнею: основна версія поліції - диверсія РФ

Відео
Укрінформ
Тимчасово виконуючий обов'язки голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін заявляє, що основною версією пожежі та вибухів на складах боєприпасів у Чернігівській області є дії диверсійних груп Російської Федерації.

Про це він заявив під час координаційної наради з питань ліквідації наслідків події в м. Ічня Чернігівської області, інформує департамент комунікації Національної поліції України.

«Основна версія причин вибухів у Чернігівській області - диверсійні дії груп РФ», - заявив Аброськін.

Він зазначив, що в зоні надзвичайної ситуації працюють працівники різних підрозділів, зокрема - співробітники ДСНС, військовослужбовці Нацгвардії та поліцейські.

«Наше головне завдання - не допустити фактів мародерства, а також належна організація охорони порядку та надання допомоги людям. Відтак поліція працює в посиленому режимі. Координація між всіма правоохоронними відомствами узгоджена та злагоджена», - наголосив Аброськін.

Читайте також: Пожежа на складах на Чернігівщині: слідство не виключає теракт

Водночас заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, доповідаючи про ситуацію з місця події, зазначив, що наразі до поліції надійшло 54 повідомлення, 6 із яких стосувалися пошкодження будинків, 11 - фактів виявлення боєприпасів, ще 5 - звернення через мародерства, які у результаті перевірки не підтвердилися.

«Для протидії мародерству задіяні наряди особового складу в 12 населених пунктах, мешканці яких евакуйовані. Крім того, працюють мобільні групи та блокпости, які обмежують доступ до зони ураження - так званої 16-кілометрової зони. Налагоджена взаємодія з ДСНС та органами місцевого самоврядування. Поліція продовжує евакуацію громадян», - повідомив Фацевич.

Він додав, що зараз відбувається розстановка сил і засобів для посиленого несення служби у нічний період. Ситуація наразі є контрольованою.

Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство. Досудове розслідування доручено Управлінню СБУ в Чернігівській області.

За даними СБУ, нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга – порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя – навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

У Міноборони інформували, що станом на 15:00 внаслідок детонації пожежею було охоплено близько 30% всього арсеналу. Територія 6 арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія – 402 га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-