Досвід подорожі потягом Здолбунів – Холм

Нажаль, досі ні Здолбунівська міська рада цією темою і цим маршрутом не цікавляться, не популяризують, не розповідають деталей, не ведуть маркетингової політики в потязі, на вокзалі Холма, Здолбунова для потенційних туристів та інвесторів.

Те саме стосується і відповідних структур ОДА, яка має і транспортний департамент, який неспроможний ні зупинки зобов’язати назвати назвами в місті, ні в маршрутках правильних табличок вивісити. А ще є інвестиційна агенція та подібні струкутри. Це потяг, який привозить людей, які можуть привносити щось в нашу економіку. Це потяг, який відвозить наших людей, які є обличчям держави перед зарубіжними колегами.

Тому продовжуємо описувати цю тему ми. Відгук про подорож потягом від Олега Панасюка.

Зважаючи на шалені черги на польському кордоні вирішив таки скористатися послугами залізничників. Перед тим шукав якісь відгуки в інтернеті щодо потягу Здолбунів -Хелм. Практично нічого не знайшов. Проте швидкий перетин кордону був дуже привабливим, тому вирішив все таки їхати і описати поїздку. Можливо комусь буде корисно.

Отож розпочав з покупки квитка. Без проблем на сайті вибрав місце в вагоні яке мені сподобалося, заплатив 350 грн , та одразу роздрукував вдома квиток. Оскільки потяг зі Здолбунова о 9 год. ранку, з доми виїхав о 8 год. і ще навіть пів години чекав. Коли подали потяг спокійнісінько зайшов в вагон по своєму квитку. Привітна провідниця просканувала квиток і сама назвала моє прізвище і імя . Всього в Здолбунові сідали близько 10 чол. Власне сам потяг розділений на такі собі купе по 20 чол. Досить таки собі затишно. Вирушив потяг рівно по розкладу. Наступна зупинка була в Рівному. Сіло людей небагато. До Ківерець – наступної зупинки доїхали (якщо рахувати з Здолбунова) за годину. Як на мене то дуже швидко.

Пасажирів в Ківерцях сіло також не багато. зате в Ковелі зайшло стільки людей що практично вільних місць не було. Біля мене сіла приємна молода сімя з двома дітьми. З татом розговорилися. Мешкають і працюють в Хелмі. За його словами половина з ковельських пасажирів везе контрабанду цигарок. За сорок хв українська митниця. Паспортний контроль – зібрали паспорти, перевірили, повернули. Митний контроль- митники задали кілька чергових питань.

Все, поїхали далі. Польський кордон. заходить суворий паспортний контроль. один працівник з відповідним апаратом на шиї. По черзі бере паспорти, по кодуванню паспорта звіряється з базою даних, ставить штамп, іде далі. хто їде по шенген візі ще перевіряє відбитки пальців. Пройшов по вагону прикордонник з собакою. Кажуть натаскана на цигарки. За ним молода митниця в гумових рукавичках. Вона то передивилася всі великі сумки. перевіряла не дуже. Без фанатизму. По малих кишенях і відділеннях сумки не заглядала. Правда кілька кавалків сала довелося віддати 😊. Не повезло. Просто посварила пальчиком. Не вольно. Все. І так далі. Здається що потяг стояв довше ніж проходив контроль. Бо графік. Всього кордон пройшли за близько півтори години!!! 👍. А за сорок хв. були у Хелмі. Точно за графіком. Але ж мені треба до Варшави. Довелося чекати пів години міський автобус (3,2 зл.) який довіз на зупинку бусів. звідти їде багато бусів до Любліна, і досить рідко до Варшави.

Мені повезло – бус до Варшави був десь хвилин за 40. Але щоб спокійно сісти треба було бронювати попередньо (наука на майбутнє, компанія вікібус). Повезло ще раз не прийшло три пасажира і мене взяли до Варшави. Плюс 43 зл. Якби не ця удача я вже був готовий їхати до Любліна і далі вже пересадка. В усякому разі о пів на дев’ятнадцять по польському вже пив вечірній чай на місці. Тобто дорога зайняла 10 з половиною години. Для мене це рекорд. Навіть якщо їхати в Україну. Висновок для себе – однозначно краще ніж автобусом, бусом чи машиною. Хоч вийшло трохи дорожче але зате відчуваєш себе людиною. Хто їздив через автомобільний переход-зрозуміє. Отож раджу.



Всі коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію. Коментатори, які використовують декілька ніків (імен)-будуть попереджені і можуть бути забанені. Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях грубощі щодо інших учасників дискусії та наклепи (поширення завідомо неправдивдивої інформації, яка порочить іншу особу) - можуть бути забанені адміністратором. Якщо ви вважаєте, що якась інформація не відповідає дійсності і маєте на те суттєві підстави - напишіть нам zdolbunivcity@i.ua і модератор ОБОВ'ЯЗКОВО розгляне ваш лист у найкоротший термін.

Інструкція: "Як користуватися системою коментування"
 
 
 

Архіви

 
 

Партнери

 
 ЗЕОН член Партнерства За прозорі місцеві бюджети