Поділитись:

Нововолинський суд відпустив чоловіка, звинуваченого у фінансуванні тероризму

Вівторок, 09 жовтня 2018, 10:40
Нововолинський суд відпустив чоловіка, звинуваченого у фінансуванні тероризму

Нововолинському підприємству продали гірничошахтне обладнання з території так званої Донецької народної республіки.

Про це йдеться ув ухвалі Нововолинського міського суду, яке опублікували 1 жовтня.

Бізнес на обладнанні організував уродженець Хмельницької області. Він домовився з чоловіком на ім′я Олександр, який є лояльно налаштованим до діяльності "ДНР", про купівлю гідронасоса та гідромотора, виготовлених на АТ "Горлівський машинобудівник". Це, відповідно, принесло незаконні доходи підприємству і продавцю, адже фінансові операції на території, які не контролюються українською владою, заборонені.

Хмельниччанин придбав гірничошахтне обладнання за 65 000 грн. А згодом перепродав його на території Волинської області місцевому вугледобувному підприємству м. Нововолинська.

Підприємливого чоловіка звинуватили у фінансуванні тероризму. У суді винуватець розкаявся. Відтак його захисник заявив клопотання про звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності, адже останній повідомив про свою терористичну діяльність, до того ж він не є організатором або керівником терористичної групи.

Нововолинський міський суд Волинської області від кримінальної відповідальності чоловіка звільнив.

Довідково:

Головою "ДНР" 1 вересня 2017 року видано наказ №227 "Про зміцнення оборонно-промислового комплексу ДНР", яким АТ "Горлівський машинобудівник" передано в управління Інноваційній компанії у зв'язку з необхідністю зміцнення оборонно-промислового комплексу "ДНР" та використання його потенціалу для виробництва товарів цивільного і подвійного призначення. Отож, продаж обладнання, яке було виготовлене на цьому підприємстві, фінансово та матеріально забезпечує терористичну організацію "ДНР".

Крім того, відповідно до ч.4 ст.258-5 КК України особа, крім організатора або керівника терористичної групи (організації), звільняється від кримінальної відповідальності за дії, передбачені цією статтею, якщо вона добровільно до притягнення до кримінальної відповідальності повідомила про відповідну терористичну діяльність або іншим чином сприяла її припиненню або запобіганню злочину, який вона фінансувала або вчиненню якого сприяла, за умови, що в її діях немає складу іншого злочину. Що й зробив обвинувачений.

ЧИТАЙТЕТ ТАКОЖ: "НЕДОТЕРОРИСТ" ЧИ КОНТРАБАНДИСТ-НЕВДАХА: ЗА ЩО НА ВОЛИНІ ЗАСУДИЛИ ЗООТЕХНІКА З ФРАНЦІЇ

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024